Όλες οι ηγέτες της G7, εκτός του Τραμπ, δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Όλες οι ηγέτες της G7, εκτός του Τραμπ, δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα Facebook Twitter
0

Το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης της ομάδας των χωρών της G7 αναφέρει ότι οι ΗΠΑ δεν ακολούθησαν στις λοιπές χώρες της ομάδας, ως προς την έκφραση υποστήριξης των προβλεπομένων στην Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.


Όλες οι χώρες-μέλη της ομάδας -εκτός των ΗΠΑ- επιβεβαίωσαν "την ουσιαστική δέσμευσή τους" στην εφαρμογή της αναφερόμενης συμφωνίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: "Θα λάβω την τελική απόφασή μου για την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, την επόμενη εβδομάδα."

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελλα Μέρκελ δήλωσε ότι η διάσκεψη των χωρών-μελών της ομάδας G7 "είχε "μία απογοητευτική" συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν την Συμφωνία του Παρισιού.


Κατά την άποψή της Μέρκελ, η αναφερόμενη συμφωνία είναι τόσο σημαντική, που δε θα πρέπει να γίνει ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός για την εφαρμογή της.


Η ίδια, αναφέρθηκε και στην σκληρή συζήτηση των ηγετών για τον εμπόριο, τονίζοντας ότι βρέθηκε κοινό έδαφος σύγκλισης των απόψεων, μέσω της δέσμευσης στους εμπορικούς κανόνες του διεθνούς συστήματος, αλλά και την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM