Διεθνείς αντιδράσεις και δηλώσεις ηγετών για το μακελειό στο Μάντσεστερ

Διεθνείς αντιδράσεις και δηλώσεις ηγετών για το μακελειό στο Μάντσεστερ Facebook Twitter
0

Ηγέτες και πολιτικοί από όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να στέλνουν τα πρώτα μηνύματα, λίγες μόλις ώρες μετά το αιματηρό χτύπημα στη συναυλία στο Μάντσεστερ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ά. Μέρκελ εξέφρασε σήμερα «τη θλίψη» της και «τον αποτροπιασμό» της για την επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι. «Η Γερμανία είναι στο πλευρό» των Βρετανών, ανέφερε η καγκελάριος σε ανακοίνωσή της. «Αυτή η τρομοκρατική επίθεση μόνο θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε με τους Βρετανούς φίλους μας ενάντια σε αυτούς που διαπράττουν τόσο απάνθρωπες ενέργειες», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε και αυτός τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία της με το Λονδίνο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.«Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια» προς τη Μέι και «καταδίκασε έντονα το κυνικό και απάνθρωπο αυτό έγκλημα», επεσήμανε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι είναι «έτοιμος να ενισχύσει τη συνεργασία για θέματα αντιτρομοκρατίας με τους Βρετανούς μας εταίρους σε διμερές επίπεδο, όπως και στο πλαίσιο διεθνών προσπαθειών», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την φρίκη και την θλίψη του μετά την επίθεση προσθέτοντας ότι θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι , σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την γαλλική προεδρία.«Με φρίκη και θλίψη ο κ. Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της Δημοκρατίας, έμαθε την είδηση της αιματηρής επίθεσης κατά την διάρκεια συναυλία στην Arena του Μάντσεστερ την περασμένη νύκτα. Απευθύνει προς τον βρετανικό λαό όλη του την συμπάθεια και την αποφασιστικότητα της Γαλλίας που βρίσκεται στο πλευρό του στο πένθος με μία ιδιαίτερη σκέψη για τα θύματα και τις οικογένειές τους.», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ καταδίκασε την «πιο άνανδρη τρομοκρατία» που έβαλε στόχο «ειδικά και εσκεμμένα» πολύ νέους ανθρώπους κατά τη διάρκεια συναυλίας, όπως στο Παρίσι εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, σε μία αναφορά στην επίθεση στο Bataclan τον Νοέμβριο 2015. «Μπροστά σε αυτό το φρικιαστικό έγκλημα, θέλω να εκφράσω προς τους πολίτες του Μάντσεστερ και τον βρετανικό λαό την αλληλεγγύη του γαλλικού λαού και την παντοτινή του φιλία», δηλώνει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας κάλεσε τους γάλλους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ. «Ζητώ από τους συμπολίτες μου να επιδείξουν ύψιστη επαγρύπνηση, απέναντι σε μία απειλή που είναι παρούσα όσο ποτέ πριν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού.


Την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ καταδικάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter και εκφράζει την αλληλεγγύη προς τον βρετανικό λαό και τη στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων.«Απόλυτη καταδίκη της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον βρετανικό λαό και τη στήριξή μας στους συγγενείς των θυμάτων. Είμαστε στο πλευρό σας» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Την λύπη του εξέφρασε με δήλωσή του, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τη φρικτή και απάνθρωπη, όπως τη χαρακτήρισε, τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, εισερχόμενος στην αίθουσα των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που διεξάγεται στη Ρόδο.


«Θέλω να εκφράσω τη λύπη τη δική μου αλλά και των συναδέλφων μου υπουργών που είμαστε εδώ στη Ρόδο για τη φρικτή και απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Να εκφράσω, άλλη μια φορά, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στις οικογένειες των θυμάτων στον βρετανικό λαό και στη βρετανική κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.


Ο κ. Κοτζιάς πριν από την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν της απώλειας νέων παιδιών από την τυφλή τρομοκρατία, εξέφρασε την αλληλεγύη όλων προς τον βρετανικό λαό και την βρετανική κυβέρνηση και τόνισε ότι γνώμονας όλων των πολιτικών και όλων των ενεργειών πρέπει να είναι η προστασία της αθρώπινης ζωής.


Κατόπιν εισήγησής του τηρήθηκε ενός λεπτου σιγή από τους συμμετέχοντες υπουργούς και υψηλούς αξιωματούχους.


Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε και το Υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε, χθες βράδυ, σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στο βρετανικό λαό και στην Κυβέρνησή του».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM
Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας

Διεθνή / Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Η εξέλιξη των εισοδημάτων και του επιπέδου διαβίωσης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και ακόμη επτά χώρες - Πώς άλλαξε το οικονομικό status των Ελλήνων λόγω των τριών μνημονίων
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Oı νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ καλούν τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Oı νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ καλούν τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία

Σε βίντεο οι πρόσφατοι νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης στέλνουν το μήνυμά τους στους πολίτες της ΕΕ, ενόψει των Ευρωεκλογών
THE LIFO TEAM
Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM