Κίνα: από το XS στο ΧΧL

Κίνα: από το XS στο ΧΧL Facebook Twitter
1

Ο πληθυσμός της Κίνας τρέχει ολοταχώς προς την παχυσαρκία, πιο γρήγορα από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: όχι επειδή είναι η πιο μεγάλη χώρα, αλλά επειδή παρατηρείται απότομη αύξηση στον αριθμό των παχύσαρκων ανθρώπων.

Το 1980 υπήρχαν ελάχιστοι υπέρβαροι άνθρωποι στην Κίνα. Το 2005 η χώρα είχε 18 εκατομμύρια παχύσαρκους πολίτες. Το 2009 ο αριθμός τους έφτασε τα 100 εκατομμύρια.

Το Worldcrunch αναφέρει ότι διάφοροι παράγοντες έχουν συμβάλλει σ’ αυτό το αποτέλεσμα: ένας είναι ο κοινωνικός. Οι Κινέζοι δεν πιστεύουν ότι η φυσική άσκηση είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Αντιθέτως τα παιδιά περνούν πολύ χρόνο ακίνητα στο σχολείο ενώ οι ενήλικες δουλεύουν υπερωρίες ελπίζοντας να δώσουν ώθηση στις καριέρες τους.

Τα υπέρβαρα αγόρια θεωρούνται «δυνατά». Ενώ οι μορφωμένες γυναίκες εξακολουθούν να έχουν κανονικό βάρος, για τους άντρες εξακολουθεί να υπάρχει η αντίληψη ότι το πάχος συσχετίζεται με τον πλούτο.

Τέλος, όπως και στον δυτικό κόσμο, η τηλεόραση, τα κατεψυγμένα γεύματα, η έλευση του φαστ φουντ έχουν τα αποτελέσματά τους, ειδικά στους νεότερους. Όσο οι Κινέζοι γίνονται πλουσιότεροι, η δίαιτά τους αλλάζει – προς το χειρότερο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια