Κυπριακό: Ιδέες του γ.γ. του ΟΗΕ θα παρουσιάσει σε Αναστασιάδη - Ακιντζί ο Άιντε

Κυπριακό: Ιδέες του γ.γ. του ΟΗΕ θα παρουσιάσει σε Αναστασιάδη - Ακιντζί ο Άιντε Facebook Twitter
0

Κάποιες ιδέες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό πρόκειται να μεταφέρει ο ειδικός σύμβουλός του, Έσπεν Άιντε, στον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.


Αυτό, σύμφωνα με το ΡΙΚ , ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Άιντε, μετά την ημίωρη συνάντηση του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Κύκλοι των Ηνωμένων Εθνών διευκρίνισαν ότι οι ιδέες αυτές δεν αφορούν πρόσκληση προς τους δύο ηγέτες για συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες.


Ο κ. Άιντε δήλωσε ότι με τον γενικό γραμματέα είχε «μία εις βάθος στρατηγική συζήτηση σ' αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι στις συνομιλίες του Κυπριακού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ