Οι ΗΠΑ έκαναν δοκιμή πυραύλου που θα μπορούσε να πλήξει τη Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ έκαναν δοκιμή πυραύλου που θα μπορούσε να πλήξει τη Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ προχώρησαν την Τετάρτη σε νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου -τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα- εν μέσω εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα.

Ο πύραυλος τύπου Minuteman III, ο οποίος μπορεί να οπλιστεί ακόμα και με πυρηνικά, έχει εμβέλεια περίπου 8.000 μίλια, γεγονός που σημαίνει ότι να πλήξει τη Πιονγιάνγκ.

Κατά τη δοκιμή, ο μη οπλισμένος πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη βάση Βάντεμπεργκ στην Καλιφόρνια, διένυσε περίπου 4.200 μίλια (6.700 χλμ.) και κατέπεσε στην ατόλη Kwajalein, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε πάντως στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πως επρόκειτο για μία δοκιμή ρουτίνας και δεν προοριζόταν να αποτελέσει επίδειξη δύναμης προς τη Βόρεια Κορέα. Τέτοιες δοκιμές του συγκεκριμένου πυραύλου γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο, σύμφωνα με μία άλλη εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με τον Independent, οι ΗΠΑ διαθέτουν 450 τέτοιους πυραύλους και η σημερινή δοκιμή, η οποία χρειάστηκε 10 μήνες για να σχεδιαστεί, έγινε προκειμένου να ελεγχθεί η ετοιμότητα και η ακρίβεια ενός οπλικού συστήματος που αποτελεί μέρος της πυρηνικής δύναμης των ΗΠΑ. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM