Πιο βαθιά από το αναμενόμενο η ύφεση στην Ισπανία

Πιο βαθιά από το αναμενόμενο η ύφεση στην Ισπανία Facebook Twitter
0

Ακόμη πιο άσχημα γίνονται τα πράγματα για την ισπανική οικονομία καθώς το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,4% στο δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, όταν είχε επίσης μειωθεί κατά 0,3%.

Η κυβέρνηση αναμένει τώρα μια βύθιση της ισπανικής οικονομίας κατά 1,5% για όλο το 2012 και κατά 0,5% το 2013 ενώ πλέον το 2014 είναι το έτος που αναμένονται οι πολυπόθητοι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Σε δήλωσή του, το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ΙΝΕ), επισημαίνει ότι η «μείωση της ζήτησης στην εγχώρια αγορά, εν μέρει αντισταθμίστηκε από τη θετική συμβολή της εξωτερικής ζήτησης."

Πάντως, οι αναθεωρημένες προβλέψεις του ΔΝΤ είναι ακόμη πιο απαισιόδοξες, από αυτές της κυβέρνησης. Το Ταμείο αναμένει να μειωθεί το ΑΕΠ κατά 1,7% το 2012 και 1,2% το 2013.

Την ίδια ώρα η ανεργία στη χώρα πάει από ρεκόρ σε ρεκόρ. Τα τελευταία στοιχεία δίνουν το ποσοστό στο 24,63% του εργατικού δυναμικού, ενώ στους νέους το ποσοστό ανεβαίνει στο 53%. Η ανεργία εξακολουθεί μάλιστα να αυξάνει, παρά την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα, που απορροφά ένα μεγάλο μέρος εργατικού δυναμικού.   

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ