Tα «λουκέτα της αγάπης» από την Pont des Arts του Παρισιού βγαίνουν σε δημοπρασία

Tα «λουκέτα της αγάπης» από την Pont des Arts του Παρισιού βγαίνουν σε δημοπρασία Facebook Twitter
0

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση των δημοτικών αρχών ότι θα απομακρυνθούν όλα «τα λουκέτα της αγάπης» των τουριστών από τις μεγάλες γέφυρες της πρωτεύουσας, σήμερα ανακοινώθηκε ότι τα λουκέτα αυτά θα βγουν σε δημοπρασία στις 10 Μαΐου και τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των προσφύγων.

Εδώ και ένα χρόνο, οι δημοτικές αρχές του Παρισιού αποφάσισαν να λάβουν μέτρα, καθώς τα χιλιάδες λουκέτα που αφήνουν οι ερωτευμένοι τουρίστες, κυρίως στην Pont des Arts, είχαν προκαλέσει ρήγματα με κίνδυνο η γέφυρα να καταρρεύσει.

Εξάλλου οι αρχές του Παρισιού είναι αποφασισμένες να απομακρύνουν όλα αυτά τα λουκέτα, τα οποία κλείνουν σχεδόν τη θέα προς τον Σηκουάνα, ενώ τίθεται και θέμα ασφάλειας των τουριστών. Υπολογίζεται ότι τα χιλιάδες «λουκέτα της αγάπης» τα περισσότερα εκ των οποίων φέρουν τα ονόματα των ζευγαριών και την ημερομηνία που επισκέφθηκαν την πόλη ως σύμβολο της παντοτινής τους αγάπης, ζυγίζουν 500 κιλά.

Πρόσφατα οι δημοτικές αρχές του Παρισιού αντικατέστησαν στην Pont de l'Archevêché κοντά στην Παναγία των Παρισίων τα κάγκελα με γυάλινες πλάκες, ενώ συχνά δημοτικοί υπάλληλοι περνούν και βγάζουν τα λουκέτα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ