Ο Ζιντάν ζητάει από τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν Λεπέν

Ο Ζιντάν ζητάει από τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν Λεπέν Facebook Twitter
0

Ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου, Ζινεντίν Ζιντάν, ζήτησε σήμερα από τους Γάλλους ψηφοφόρους να «αποφύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο» το Εθνικό Μέτωπο κατά τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών που φέρνει αντιμέτωπους στις 7 Μαΐου την επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν και τον κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν.

 

«Το μήνυμα είναι πάντα το ίδιο, αυτό του 2002. Είμαι μακριά απ' αυτές τις ιδέες, απ' αυτό το Εθνικό Μέτωπο. Πρέπει λοιπόν να το αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα άκρα δεν είναι ποτέ κάτι καλό», δήλωσε ο νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου πριν από ένα ματς.

 

Ο Ζιντάν, γεννημένος στη Μασσαλία από Αλγερινούς γονείς, είχε υιοθετήσει παρόμοια θέση και το 2002, όταν το Εθνικό Μέτωπο είχε περάσει στον δεύτερο γύρο, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα «κόμμα που δεν ανταποκρίνεται καθόλου στις αξίες της Γαλλίας».

Ο πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης με τους «Πετεινούς» είχε επίσης συμμετάσχει σ' ένα βίντεο κατά του Ζαν-Μαρί Λεπέν, υποψηφίου τότε του Εθνικού Μετώπου και πατέρα της σημερινής υποψηφίας, μαζί με πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο Ζαν-Ζακ Γκολντμάν ή ο Μασσαλιώτης ράπερ Αχενατόν.

 

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είχε απαντήσει λέγοντας πως ο Ζιντάν «χειραγωγείται από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη διασημότητά του». 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM