Η πολιτεία του Αρκάνσας εκτέλεσε και τέταρτο θανατοποινίτη κατάδικο, μέσα σε οκτώ ημέρες

Η πολιτεία του Αρκάνσας εκτέλεσε και τέταρτο θανατοποινίτη κατάδικο, μέσα σε οκτώ ημέρες Facebook Twitter
0

Η πολιτεία του Αρκάνσας εκτέλεσε και τέταρτο θανατοποινίτη κατάδικο, μέσα σε οκτώ ημέρες.

 

Ο 38χρονος Κένεθ Ουίλιαμς που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τρεις δολοφονίες ήταν νεκρός μετά από θανατηφόρο ένεση, πέντε λεπτά μετά τις 23:00 (τοπική ώρα) κι ενώ το ένταλμα για την εκτέλεσή του έληγε τα μεσάνυχτα.

 

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε προσφυγή της τελευταίας στιγμής, σχετικά με την αναβολή της εκτέλεσης θανατοποινίτη φυλακισμένου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία μίας νεαρής τσιρλίντερ, ενώ στη συνέχεια απέδρασε από τη φυλακή, δολοφονώντας άλλους δύο ανθρώπους, πριν από την σύλληψή του.

Η πολιτεία του Αρκάνσας έχει ήδη εκτελέσει τρεις κατάδικους από τις 20 Απριλίου, ενώ προγραμμάτιζε την εκτέλεση του 38χρονου Κένεθ Ουίλιαμς με θανατηφόρα ένεση στις 19:00 χθες το απόγευμα (τοπική ώρα). Λίγα λεπτά πριν από τις 22:00 χθες το βράδυ το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή ενώ το σχετικό ένταλμα της εκτέλεσης λήγει στις 24:00 τοπική ώρα.

Το Αρκάνσας αρχικά προγραμμάτιζε να εκτελέσει οκτώ καταδικασμένους σε 11 ημέρες, μέσα στον Απρίλιο. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο αριθμό προγραμματισμένων εκτελέσεων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από το 1976. Τέσσερις από τις εκτελέσεις αναβλήθηκαν μέσω αποφάσεων διαφόρων δικαστηρίων.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ