Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά στ' αλήθεια η Σαουδική Αραβία εξελέγη στην επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών

Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά στ' αλήθεια η Σαουδική Αραβία εξελέγη στην επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών Facebook Twitter
1

Θα μπορούσε να είναι fake news με σκοπό να τρολάρει, αλλά είναι αλήθεια πως η Σαουδική Αραβία εξελέγη στην επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών. Η είδηση προκάλεσε την οργή οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Η χώρα είναι πλέον μία από τις 45 που συμμετέχουν στην επιτροπή αυτή «που προωθεί τα δικαιώματα των γυναικών, καταγράφει την πραγματικότητα της ζωής των γυναικών σε όλο τον κόσμο και καθορίζει τα παγκόσμια πρότυπα για την ισότητα των δύο φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.


Το υπερσυντηρητικό ισλαμικό βασίλειο εφαρμόζει μια πολύ αυστηρή πολιτική διαχωρισμού γυναικών και ανδρών που δεν είναι συγγενείς.


«Κάθε γυναίκα στη Σαουδική Αραβία θα πρέπει να έχει έναν άνδρα κηδεμόνα ο οποίος λαμβάνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για λογαριασμό της, ελέγχοντας τη ζωή της από τη γέννησή της ως τον θάνατό της», καταγγέλλει η Χιλέλ Νόιερ διευθύντρια της οργάνωσης UN Watch.


«Επίσης στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν», προσθέτει.


«Η επιλογή της Σαουδικής Αραβίας για να προστατεύει τα δικαιώματα των γυναικών είναι σαν να διορίζουμε τον εμπρηστή επικεφαλής της πυροσβεστικής», επέκρινε η Νόιερ. «Είναι παράλογο».


Τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες ψήφισαν στη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας υπέρ της ένταξης της Σαουδικής Αραβίας στην επιτροπή αυτή για μια θητεία τεσσάρων ετών, σύμφωνα με την ίδια.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Στενομυαλοι μενουμευρωπηδες φιλελερες. Δεν καταλαβαινετε οτι ειναι επιλογη των γυναικων στην Σ.Αραβια αυτα, για να αισθανονται πιο ελευθερες απο τις καταναλωτικες δυτικες που τις καταναγκαζουν σε σεξουαλικα προτυπα.(η επομενη ανακοινωση διαφορων και καλα αντιφασιστικων κεντρων - παρακρατικης στην πραγματικοτητα προελευσης...)