Αιφνιδιασμός από τη Λεπέν - Παραιτείται από το Εθνικό Μέτωπο

Αιφνιδιασμός από τη Λεπέν - Παραιτείται από το Εθνικό Μέτωπο Facebook Twitter
7

Δύο εβδομάδες πριν τη μάχη του β' γύρου των προεδρικών εκλογών, η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος.


Η αιφνίδια κίνηση έρχεται μόλις μια μέρα μετά τον α' γύρο των γαλλικών εκλογών, που την έφερε στη δεύτερη θέση και αντιμέτωπη με τον Εμανουέλ Μακρόν.


«Απόψε το απόγευμα αποφάσισα να παραιτηθώ από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου», δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή France 2, όπως μετέδωσε πριν λίγο το BBC. «Θα είμαι πάνω από κομματικές πολιτικές», τόνισε.

«Πάντα πίστευα ότι ο πρόεδρος είναι ο πρόεδρος όλων των Γάλλων και πρέπει να τους ενώσει όλους», είπε.

H Λεπέν η οποία φυσικά παραμένει στην κούρσα για την προεδρία,προχώρησε σε αυτή την ανατρεπτική κίνηση προσπαθώντας να αυξήσει τα ποσοστά της και να προσελκύσει ψηφοφόρους από τους ηττημένους Φιγιόν και Μελανσόν, κάτι που είναι απαραίτητο, αν θέλει να κερδίσει τον Μακρόν. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Elabe, ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν θα επικρατήσει με 64% των ψήφων έναντι 36% της ακροδεξιάς  Λεπέν στον δεύτερο γύρο.

Η Λεπέν δεν διευκρίνισε αν η απόφαση της θα είναι μόνιμη, σύμφωνα με αναλυτές ωστόσο αναμένεται να επιστρέψει στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου σε περίπτωση που δεν κερδίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

 

Περισσότερα σε λίγο...



Διεθνή
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
«Πάντα πίστευα ότι ο πρόεδρος είναι ο πρόεδρος όλων των Γάλλων και πρέπει να τους ενώσει όλους» Πηγή: www.lifo.grΑλλά μέχρι χθες το κρατούσα μέσα μου και τώρα το βγάζω γιατί η καρδιά μου είναι μεγάλη και από σήμερα ...δεν αντέχει να μην σας αγαπά όλους ανιδιοτελώς.Η δήλωση γίνεται μετά από 17ωρη χωρίς διακοπή συνεδρία με τον ψυχολόγο μου.....................................Πρέπει ιιμωρία σκληρή στις πολιτικές πόρνες - αρσενικές και θηλυκές, δεξιές και αριστερές - όπου γης. Γιατί δεν έχουν καν το άλλοθι της επιβίωσης (όπως οι συγχωρητέες κανονικές πόρνες), αλλά ενσυνείδητα και αφ' υψηλού το χαίρονται να μας θεωρούν ηλίθιους.
Εντάξει, παίζει πολύ σκληρα τον η γυναίκα. Παραιτήθηκε από το ίδιο της το κόμμα για να παραστήσει την "υπερκομματική". Ελπίζω ορισμένοι Γάλλοι που την πίστεψαν, να πάρουν χαμπάρι το βρόμικο παιχνίδι που παίζει
Ίσως είναι η αρχή του τέλος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Μακάρι, γιατί με όλο αυτό το ήδη τεταμένο κλίμα, το μόνο που δεν θέλουμε είναι να βγάλει από έναν τέτοιο κάθε χώρα και να γίνει χαμός.