«Αν οι Τούρκοι έκαναν επίθεση στη Συρία, θα έπεφταν τα αεροπλάνα τους σαν παπάκια»

«Αν οι Τούρκοι έκαναν επίθεση στη Συρία, θα έπεφταν τα αεροπλάνα τους σαν παπάκια» Facebook Twitter
0

Η ρωσική εφημερίδα Ιsvestia επικαλούμενη πληροφορίες από τα υψηλά κλιμάκια του ρωσικού στρατιωτικού επιτελείου, ισχυρίζεται σε δημοσίευμα της ότι έχει την απάντηση στο ερώτημα «γιατί ενώ η Τουρκία απειλούσε τη Συρία με επίθεση ως αντίποινα για την κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους της, τελικά έμεινε στα λόγια».

Η εφημερίδα γράφει, ότι οι Τούρκοι είχαν υποτιμήσει λόγω ελλιπών πληροφοριών την αεράμυνα της Συρίας. «Οι Σύροι είναι εφοδιασμένοι με τελευταίας τεχνολογίας ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα και αν οι τούρκοι επιχειρούσαν επίθεση, θα έπεφταν τα αεροπλάνα τους σαν παπάκια μετά από πυροβολισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κατά την εφημερίδα, η Άγκυρα ήταν έτοιμη για την επίθεση όταν το στρατιωτικό επιτελείο συνειδητοποίησε ότι γνώριζε πολύ λίγα πράγματα για τα ρωσικά τελευταίας τεχνολογίας συστήματα της Συρίας.

Η εφημερίδα, επίσης γράφει, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο ανάμεσα στους πρώην συμμάχους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM