Τουρκία: Έρευνα σε βάρος αξιωματούχων και ακαδημαϊκών στις ΗΠΑ για εμπλοκή στο πραξικόπημα

Τουρκία: Έρευνα σε βάρος αξιωματούχων και ακαδημαϊκών στις ΗΠΑ για εμπλοκή στο πραξικόπημα Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος 17 προσώπων που διαμένουν στις ΗΠΑ, μεταξύ αυτών είναι και ο πρώην αρχηγός της CIA Τζον Μπρέναν, καθώς, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.


Την έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, αφότου μια ομάδα τούρκων δικηγόρων κατέθεσε μήνυση εναντίον τους, κατηγορώντας τους ότι διατηρούν σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον πρώην ιεροκήρυκα τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με το Ανατολή.


Ο κατάλογος των προσώπων που βρίσκονται στο στόχαστρο της τουρκικής Δικαιοσύνης περιλαμβάνει αμερικανούς πολίτες και τούρκους πολίτες που διαμένουν στις ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας Πριτ Μπαράρα, τον οποίο ανάγκασε σε παραίτηση ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα, ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, το πρώην στέλεχος της CIA Γκράχαμ Φούλερ καθώς και ακαδημαϊκοί.


Επιπλέον, διώκονται οι τούρκοι υπήκοοι Φαρούκ Ταμπάν, πρόεδρος της Turkic American Alliance (TAA) και ο Τάλχα Σαράτς του Turkish American Business Network, σύμφωνα με το Ανατολή.


Κατηγορούνται για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», «απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης» και «συμμετοχή σε μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», συμπληρώνει το τουρκικό πρακτορείο.


Το Ανατολή εξηγεί ότι ορισμένοι από τους υπόπτους συναντήθηκαν σε νησί στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης την ημέρα που εκδηλώθηκε το αποτυχημένο πραξικόπημα και σε ένα εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη δύο ημέρες αργότερα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM
Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας

Διεθνή / Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Η εξέλιξη των εισοδημάτων και του επιπέδου διαβίωσης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και ακόμη επτά χώρες - Πώς άλλαξε το οικονομικό status των Ελλήνων λόγω των τριών μνημονίων
NEWSROOM