Η Βόρεια Κορέα απειλεί με «αδίστακτη συντριβή» τις ΗΠΑ σε περίπτωση επίθεσης

Η Βόρεια Κορέα απειλεί με «αδίστακτη συντριβή» τις ΗΠΑ σε περίπτωση επίθεσης Facebook Twitter
0

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας, δήλωσαν σήμερα ότι θα «συντρίψουν αδίστακτα» τις ΗΠΑ, εάν η Ουάσιγκτον επιλέξει να επιτεθεί, καθώς αρμάδα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με επικεφαλής αεροπλανοφόρο, κατευθύνεται στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.


«Οι ΗΠΑ και οι ναυτικές τους δυνάμεις, θα λάβουν την πιο σκληρή απάντησή μας, χωρίς οίκτο, μη επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, επικαλούμενο ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα σήμερα, η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε τις ΗΠΑ επειδή μεταφέρουν «τεράστια πυρηνικά, στρατηγικά στοιχεία» στην κορεατική χερσόνησο, την ώρα που ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατευθύνεται στην περιοχή, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η Πιονγιάνγκ πρόκειται να προχωρήσει σε μια νέα, έκτη στη σειρά, δοκιμή πυρηνικού όπλου.

Η ένταση έχει οξυνθεί μετά τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε η Ουάσινγκτον στη Συρία, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία για τα σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, η οποία εξακολουθεί να πραγματοποιεί δοκιμές βαλλιστικών και πυρηνικών πυραύλων, παρά τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί.

«Οι ΗΠΑ εισάγουν στην κορεατική χερσόνησο, μια από τις πιο θερμές περιοχές του πλανήτη, τεράστια στρατηγικά, πυρηνικά στοιχεία, απειλώντας σοβαρά την ειρήνη και την ασφάλεια της χερσονήσου και ωθώντας την κατάσταση εκεί στα πρόθυρα πολέμου», είχε μεταδώσει νωρίτερα το πρακτορείο KCNA. «Αυτό έχει προκαλέσει μια επικίνδυνη κατάσταση στην οποία ενδέχεται να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή στη χερσόνησο θερμοπυρηνικός πόλεμος και αποτελεί σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε πως οι ΗΠΑ εξετάζουν τις στρατιωτικές τους επιλογές για να απαντήσουν στη συνέχιση του εξοπλιστικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον περιμένει ότι η Πιονγιάνγκ θα προχωρήσει σε νέα δοκιμή είτε βαλλιστικού είτε πυρηνικού πυραύλου και το μόνο ερώτημα είναι το «πότε».

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ξανά την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ θα ασχοληθούν με το βορειοκορεατικό «πρόβλημα» με ή χωρίς την Κίνα.

Αύριο, Σάββατο, είναι η «Ημέρα του Ήλιου» για τη Βόρεια Κορέα, η 105η επέτειος από τη γέννηση του Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ιδρυτή του κράτους. Πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι η Βόρεια Κορέα θα γιορτάσει την επέτειο με μια νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου ή ακόμη και με μια έκτη πυρηνική δοκιμή.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ