Oι ΗΠΑ έπληξαν με τη μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα που διαθέτουν τον ISIS

Oι ΗΠΑ έπληξαν με τη μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα που διαθέτουν τον ISIS Facebook Twitter
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν την ισχυρότερη μη πυρηνική βόμβα που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους σε μια επιχείρηση που πραγματοποίησαν σήμερα στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

 

Σύμφωνα με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματικούς, τους οποίους επικαλείται το ειδησεογραφικό κανάλι CNN, η GBU-43, η "μητέρα όλων των βομβών" (MOAB), βάρους 10.000 κιλών, ερρίφθη στις 19.00 τοπική ώρα από ένα αεροσκάφος MC-130. Στόχος ήταν σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η ρίψη της GBU-43, που θεωρείται η «μητέρα όλων των βομβών» (MOAB) με βάρος 10.000 κιλά, στο Αφγανιστάν είναι κάτι για το οποίο νιώθει «πολύ περήφανος». Ο Αμερικανός Πρόεδρος επαίνεσε τον στρατό των ΗΠΑ και είπε πως η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. «Όλοι γνωρίζουν ακριβώς τι συνέβη και αυτό που κάνω είναι να εξουσιοδοτώ των στρατό μου. Έχουμε τον καλύτερο στρατό στον κόσμο και έκαναν την δουλειά τους, ως συνήθως. Οπότε, τους δώσαμε πλήρη άδεια», δήλωσε ο ίδιος.

 

 

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη ρίψη της τηλεκατευθυνόμενης βόμβας και επί του παρόντος εξετάζει τα αποτελέσματα της επιχείρησης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, τον Άνταμ Σταμπ, αυτή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτού του είδους η συμβατική βόμβα σε μάχη. Ο στρατηγός Τζον Νίκολσον, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ενέκρινε τη χρήση της βόμβας, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο σε επιχειρήσεις στην επαρχία Νανγκαρχάρ σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM