Ο Μπερλουσκόνι αγκαλιάζει, φιλά και ταΐζει αρνάκια σε καμπάνια υπέρ της χορτοφαγίας ενόψει του Πάσχα

Ο Μπερλουσκόνι αγκαλιάζει, φιλά και ταΐζει αρνάκια σε καμπάνια υπέρ της χορτοφαγίας ενόψει του Πάσχα Facebook Twitter
1

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει εξοργίζει την τοπική βιομηχανία κρέατος με την απόφασή του να συμμετάσχει σε μια καμπάνια χορτοφάγων και να «υιοθετήσει» πέντε αρνάκια, που επρόκειτο να σφαγιαστούν ενόψει του Πάσχα. 

Το βίντεο της ιταλικής Λίγκας για την υπεράσπιση των ζώων και του περιβάλλοντος που δείχνει το Μπερλουσκόνι να αγκαλιάζει, να φιλά και να ταΐζει τα αρνάκια με ένα μπιμπερό, μετρά εκατοντάδες views και κοινοποιήσεις στα social media, ενώ αναπαράχθηκε και από μεγάλα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο 80χρονος Μπερλουσκόνι κάθεται στο γρασίδι της βίλας του στο Arcore μπροστά από μία ταμπέλα που γράφει «Υπερασπίσου τη ζωή, επίλεξε ένα χορτοφαγικό Πάσχα», ενώ ταυτόχρονα περνά ως μήνυμα προς τους τηλεθεατές το εξής: «Γίνε σαν αυτόν. Έσωσε πέντε αρνάκια από την σφαγή του Πάσχα». 

Ο Μπερλουσκόνι αγκαλιάζει, φιλά και ταΐζει αρνάκια σε καμπάνια υπέρ της χορτοφαγίας ενόψει του Πάσχα Facebook Twitter
Στο πλευρό του βρίσκεται η σύντροφός του Francesca Pascale αλλά και η ιταλίδα βουλευτής Michela Brambilla.

Οι Ιταλοί τρώνε παραδοσιακά αρνί ή κατσίκι την Κυριακή του Πάσχα αλλά η κατανάλωση έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της αυξανόμενης επιρροής και επιτυχίας που έχουν τέτοιου είδους καμπάνιες που πραγματοποιούν οι χορτοφάγοι. 

Το λόμπι των Ιταλών χασάπηδων επιτέθηκε στον Μπερλουσκόνι, ζητώντας από τους διαφημιστές να αποσύρουν το βίντεο και να απαγορεύσουν την προβολή της καμπάνιας στην τηλεόραση και τα έντυπα. «Είναι απίστευτο πως παρόλο που είναι επιχειρηματίας συμβάλλει την καταστροφή της βιομηχανίας του κρέατος για να πάρει τις ψήφους όσως αγαπούν τα ζώα», υποστηρίζουν οι επικριτές του. 

Από πέρυσι ακόμη, πολλές εφημερίδες είχαν αναφέρει πως ο Μπερλουσκόνι έχει γίνει χορτοφάγος. Ο ίδιος σχολίασε τα δημοσιεύματα λέγοντας πως ουδέποτε έκανε κάποια τέτοια δήλωση ούτε σε ιδιωτικό επίπεδο ούτε δημοσίως, χωρίς να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να διαψεύσει τα λεγόμενα. 

Δείτε το βίντεο:  

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια followers μέσα σε λίγες ώρες, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό»
NEWSROOM
Βρετανία: Οι Τόρις υπόσχονται να αντιμετωπίσουν τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό του φύλου

Διεθνή / Βρετανία: Όχι στον αυτοπροσδιορισμό, φύλο είναι μόνο το βιολογικό, λένε οι Τόρις για τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό

Αν εκλεγούν στις 4 Ιουλίου, οι Συντηρητικοί και ο Ρίσι Σούνακ υπόσχονται να ξαναγράψουν τον νόμο περί ισότητας ώστε οι προστασίες που κατοχυρώνει να ισχύουν μόνο για το βιολογικό φύλο ενός ατόμου
NEWSROOM