Ο Τραμπ ενημέρωσε τον Κινέζο πρόεδρο για την επίθεση στη Συρία τρώγοντας «το ωραιότερο κέικ σοκολάτας που έχετε δει ποτέ»

Ο Τραμπ ενημέρωσε τον Κινέζο πρόεδρο για την επίθεση στη Συρία τρώγοντας «το ωραιότερο κέικ σοκολάτας που έχετε δει ποτέ» Facebook Twitter
3

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ για την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, την ώρα που οι δυο τους έτρωγαν «το ωραιότερο σοκολατένιο κέικ που έχετε δει ποτέ», όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business και προβλήθηκε σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε το πως αποκάλυψε στον Κινέζο πρόεδρο την επίθεση, κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθετε στην κατοικία του στη Φλόριντα.

«Καθόμουν στο τραπέζι, (...) τρώγαμε το επιδόρπιο, είχαμε το ωραιότερο κέικ με σοκολάτα που έχετε ποτέ δει και ο πρόεδρος Σι το απολάμβανε» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Εγώ έλαβα το μήνυμα από τους στρατηγούς μας ότι τα πολεμικά μας πλοία είχαν πάρει θέση και τα όπλα ήταν έτοιμα. Τι θα κάνατε; Αποφασίσαμε να εξαπολύσουμε την επίθεση, συνεπώς οι πύραυλοι κατευθύνονταν προς τον στόχο. Κι εγώ είπα: "Κύριε πρόεδρε, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω κάτι". Ήταν η στιγμή του επιδορπίου» συνέχισε ο Τραμπ.

«Αυτό συνέβη, αυτό είπα (σ.σ. στον πρόεδρο Σι) ότι είχαμε μόλις εκτοξεύσει 59 πυραύλους» εξήγησε ο ίδιος.

«Εκείνος (ο Σι Τζινπίνγκ) παρέμεινε σιωπηλός για 10 δευτερόλεπτα και ζήτησε από τον μεταφραστή να επαναλάβει. Σκέφτηκα ότι δεν ήταν καλό σημάδι. Και μου απάντησε: Για οποιονδήποτε είναι τόσο βίαιος και χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον παιδιών και μωρών, είναι εντάξει. Συμφώνησε μαζί μου».

«Και πράγματι, απίστευτο, ξέρετε, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, όλοι οι πύραυλοι βρήκαν το στόχο τους, απίστευτο» είπε με ενθουσιασμό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ καυχήθηκε ότι τα στρατιωτικά όπλα των ΗΠΑ είναι «πέντε φορές» καλύτερα από εκείνα του υπόλοιπου κόσμου.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM