Final 4 Euroleague LIVE

Ντάισελμπλουμ για τα «ποτά και τις γυναίκες»: Ίσως να άλλαζα διατύπωση, αλλά δεν θα έπαιρνα κάτι πίσω

Ντάισελμπλουμ για τα «ποτά και τις γυναίκες»: Ίσως να άλλαζα διατύπωση, αλλά δεν θα έπαιρνα κάτι πίσω Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ομολόγησε ότι ένιωθε σαν να είχε «διαπράξει έγκλημα πολέμου» μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε με την πολύκροτη δήλωσή του για τις χώρες του Νότου που έχουν σπαταλήσει χρήματα σε «ποτά και γυναίκες».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα «De Volksrkant» και δημοσιεύτηκε σήμερα, Δευτέρα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών επέμεινε στη δήλωσή του, ωστόσο τόνισε ότι αν μπορούσε θα άλλαζε τη διατύπωση.

«Τι θα πρέπει να πάρω πίσω; Κάτι που δεν είπα; Κάτι που δεν εννοούσα;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup, ενώ απέδωσε τα λεγόμενά του στην κούραση λόγω των ολλανδικών εκλογών.

«Η κόπωση  μπορεί να έπαιξε ρόλο, ήταν τρεις μέρες μετά τις (ολλανδικές) εκλογές» τόνισε ο Ντάισελμπλουμ  προσέθεσε ότι «κατά πάσα πιθανότητα» θα είχε επιλέξει διαφορετική διατύπωση εάν μπορούσε.«Πιθανότατα θα είχα επιλέξει άλλη διατύπωση. Αλλά ήταν ο τρόπος μου για να ξεκαθαρίσω ότι η αλληλεγγύη δεν είναι ελεημοσύνη», ανέφερε ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ που θεωρεί ότι το ζήτημα προσέλαβε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ' όσο έπρεπε.

«Ο θυμός γύρω από τη συνέντευξη είναι συσσωρευμένη οργή για τις δημοσιονομικές πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία οκτώ χρόνια. Μέρος των χωρών της ευρωζώνης αισθάνεται ότι αυτή η πολιτική είναι πολύ βορειοευρωπαϊκή», σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Τέλος, αναφερόμενος για το αν θα παραμείνει στο αξίωμα του μέχρι το τέλος της θητείας του, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε: «Αν ορκιστεί νέα κυβέρνηση στην Ολλανδία σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Eurogroup θα εκλέξει νέο πρόεδρο. Αν όχι, οι πιθανότητες να ολοκληρώσω τη θητεία μου είναι πολλές».

Με πληροφορίες από Politico

Πολιτική
0

Final 4 Euroleague LIVE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM