Το ενδεχόμενο διεξαγωγής έρευνας για το εμπόριο εξετάζει ο Τραμπ

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής έρευνας για το εμπόριο εξετάζει ο Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο υπογραφής ενός προεδρικού διατάγματος προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το εμπόριο, ενώ μια τέτοια εξέλιξη, μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή πρόσθετων δασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες ξένων προϊόντων, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης στο Reuters.

 

Ο Τραμπ έχει προσδιορίσει τη μείωση των εμπορικών ελλειμμάτων των ΗΠΑ, ως κεντρικό στόχο της οικονομικής του ατζέντας σε μια προσπάθεια αύξησης της απασχόλησης στον βιομηχανικό τομέα των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον βρίσκεται η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών τόσο με την Κίνα, όσο και με το Μεξικό.

 

Στην περίπτωση υπογραφής του προεδρικού διατάγματος για τη διεξαγωγή της έρευνας, αυτή θα έχει ως στόχο να διερευνήσει εάν τα εμπορικά ελλείμματα που παρατηρούνται σε συγκεκριμένους τομείς βιομηχανικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, είναι συνέπεια χαμηλής τιμολόγησης από την άσκηση μη δίκαιης εμπορικής πρακτικής, σε αγορές του εξωτερικού, αλλά και της διάθεσης παράνομων επιδοτήσεων από ξένες κυβερνήσεις προς τις βιομηχανίες τους, σε βάρος του υγιούς εμπορικού ανταγωνισμού, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Διεθνή / Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Ο έντονος διαπληκτισμός που είχε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με φωτογράφο, στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας «Highest 2 Lowest» στις Κάννες
LIFO NEWSROOM