Νορβηγία: Σε συναγερμό οι αρχές μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού στο κέντρο του Όσλο

Νορβηγία: Σε συναγερμό οι αρχές μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού στο κέντρο του Όσλο Facebook Twitter
0

Σε συναγερμό βρίσκονται οι νορβηγικές αρχές μετά τον εντοπισμό ενός εκρηκτικού μηχανισμού στο κέντρο του Όσλο το βράδυ του Σαββάτου. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός υπόπτου.

«Φαίνεται αυτή η συσκευή να είχε τη δυνατότητα πρόκλησης περιορισμένης ζημιάς..περιμένουμε τώρα τις απαραίτητες περαιτέρω έρευνες», ανέφερε η αστυνομία αργότερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftenposten, ο ύποπτος άφησε ένα κουτί κάτω από την γέφυρα του ποταμού Ακερσέλβα.

Ομάδα πυροτεχνουργών έσπευσε στο σημείο και πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ οι κάτοικοι των γειτονικών κτιρίων απομακρύνθηκαν.

«Η κατάσταση στο σημείο βρίσκεται υπό έλεγχο, πιστεύουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, τόνισε η αστυνομία», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η περιοχή Γκρένλαντ που αποκλείστηκε, είναι μια πολυεθνική γειτονιά, όπου βρίσκονται δημοφιλή μπαρ και εστιατόρια, καθώς και αρκετά τεμένη.

Η συσκευή εντοπίστηκε σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το κτίριο του αρχηγείου της αστυνομίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ