Ασύλληπτος παραμένει ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης

Ασύλληπτος παραμένει ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης Facebook Twitter
0

Ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε πλήθος πεζών σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15 στο κέντρο της Στοκχόλμης δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται, ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία.


Σύμφωνα με τις αρχές, νωρίς το βράδυ συνελήφθη ένας άνδρας σε προάστιο στα βόρεια της Στοκχόλμης, αλλά δεν πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος. Ο άνδρας αυτός, που έχει ταυτοποιηθεί, έμοιαζε στην περιγραφή του προσώπου που αναζητούσε η αστυνομία.


"Ζητήσαμε από το κοινό πληροφορίες και δώσαμε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός προσώπου που μας ενδιέφερε. Το πρόσωπο που συνελήφθη μοιάζει στην περιγραφή, κάτι που σημαίνει ότι ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για αυτόν", είπε ο ο αστυνομικός διευθυντής Γιαν Έβενσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


Οι αρχές έχουν επίσης ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, τονίζοντας ότι η χώρα είναι ενωμένη και ότι το μίσος δεν πρόκειται ποτέ να υπονομεύσει τις αξίες της.


"Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν θα πετύχουν ποτέ. Ξέρουμε ότι οι εχθροί μας είναι αυτοί οι στυγεροί δολοφόνοι, δεν είμαστε εχθροί μεταξύ μας. Το μήνυμά μας θα είναι πάντα ξεκάθαρο: δεν θα μας υποτάξετε, δεν θα ελέγξετε τις ζωές μας, δεν θα νικήσετε ποτέ", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια followers μέσα σε λίγες ώρες, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό»
NEWSROOM
Βρετανία: Οι Τόρις υπόσχονται να αντιμετωπίσουν τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό του φύλου

Διεθνή / Βρετανία: Όχι στον αυτοπροσδιορισμό, φύλο είναι μόνο το βιολογικό, λένε οι Τόρις για τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό

Αν εκλεγούν στις 4 Ιουλίου, οι Συντηρητικοί και ο Ρίσι Σούνακ υπόσχονται να ξαναγράψουν τον νόμο περί ισότητας ώστε οι προστασίες που κατοχυρώνει να ισχύουν μόνο για το βιολογικό φύλο ενός ατόμου
NEWSROOM