Τουρκία: Οι νεκροψίες αποδεικνύουν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Τουρκία: Οι νεκροψίες αποδεικνύουν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία Facebook Twitter
0

Τα αποτελέσματα των νεκροτομών σε θύματα αεροπορικής επιδρομής στην επαρχία Ιντλίμπ, επιβεβαιώνουν τη χρήση χημικών όπλων, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται πως τριάντα δύο από τους τραυματίες της προχθεσινής επίθεσης είχαν μεταφερθεί στην Τουρκία με τρεις από αυτούς να εκπνέουν λίγο αργότερα.

Συνολικά, από την επίθεση τουλάχιστον 86 άτομα έχασαν της ζωή τους. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν 30 παιδιά και 20 γυναίκες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι «παραβίασε μια κόκκινη γραμμή» με την επίθεση με δηλητηριώδες αέριο εναντίον αμάχων και δήλωσε πως η στάση του έναντι της Συρίας και του Άσαντ έχει αλλάξει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM