Αγία Πετρούπολη: Εντοπίστηκε δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός σε άλλο σταθμό του μετρό

Αγία Πετρούπολη: Εντοπίστηκε δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός σε άλλο σταθμό του μετρό Facebook Twitter
0

Μετά την αιματηρή έκρηξη που σημειώθηκε σε συρμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης, εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε άλλο σταθμό του μετρό.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (σ.σ. Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία), ο μηχανισμός εντοπίστηκε στον σταθμό μετρό «Πλόσαντ Βαστάνια».

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από την έκρηξη σε συρμό του μετρό, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της χώρας Βερόνικα Σκβορτσόβα. Η έκρηξη σημειώθηκε στον συρμό τη στιγμή που βρισκόταν ανάμεσα σε δύο σταθμούς, τον Σέναγια Πλόσαντ και εκείνον του Τεχνολογικού Ινστιτούτου, στα νοτιοδυτικά της πόλης. Εμπειρογνώμονες έχουν σταλεί επιτόπου για να συγκεντρώσουν τα πρώτα στοιχεία για την έρευνα, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Αγίας Πετρούπολης.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ενώ πηγή που επικαλείται αναφέρει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν χαρτοφύλακα μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό.

Μια ανώνυμη πηγή είπε εξάλλου στο πρακτορείο ότι η έκρηξη οφείλεται σε βόμβα που φαίνεται ότι ήταν γεμάτη με καρφιά. Τουλάχιστον 22 από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για νοσηλεία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της πόλης.

Η Αντιτρομοκρατική της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν στην έκρηξη - οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 10 νεκρούς. «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν, πολλοί εξ αυτών σοβαρά. Όλοι οι τραυματίες λαμβάνουν τις απαραίτητες φροντίδες σε ιατρικό και ψυχολογικό επίπεδο», επισημαίνει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε μια ανακοίνωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ