Νέο ξέσπασμα Ντουτέρτε εναντίον ΕΕ- Προσκαλεί τους επικριτές του για να τους χαστουκίσει

Νέο ξέσπασμα Ντουτέρτε εναντίον ΕΕ- Προσκαλεί τους επικριτές του για να τους χαστουκίσει Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε εξαπέλυσε χθες Παρασκευή επίθεση με στόχο τους επικριτές του από την ΕΕ που τίθενται κατά της αιματηρής εκστρατείας του εναντίον των ναρκωτικών απειλώντας να τους χαστουκίσει. Αυτό ήταν το πιο πρόσφατο από τα σχεδόν καθημερινά του ξεσπάσματα κατά των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΟΗΕ που συνοδεύονται από επαίνους για την Κίνα και τη Ρωσία.

"Ελάτε εδώ και θα μιλήσουμε γιατί θέλω να σας χαστουκίσω", είπε ο Ντουτέρτε σε χθεσινή του ομιλία στο πλαίσιο εορτασμών για την Ημέρα των Γυναικών στο προεδρικό μέγαρο.


Ο Ντουτέρτε χλεύασε την ΕΕ επειδή πρότεινε στις Φιλιππίνες να ανοίξουν "κλινικές απεξάρτησης όπως σε άλλες χώρες και να χορηγούν σάμπου (μεθαμφεταμίνη), κοκαϊνη και ηρωϊνη όπως στην Ολλανδία".


Σε ξέσπασμά του την περασμένη εβδομάδα επιτέθηκε εναντίον της ΕΕ κατηγορώντας την για υποκρισία και χαρακτήρισε "καθίκια" τους ηγέτες του μπλοκ επειδή πρότειναν μια λύση με τη δημιουργία κέντρων απεξάρτησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.


Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις 30 Ιουνίου του περασμένου χρόνου που ο Ντουτέρτε ανήλθε στην εξουσία και η αστυνομία έχει αναλάβει την ευθύνη για το ένα τρίτο αυτών των θανάτων επικαλούμενη αυτοάμυνα στη διάρκεια των επιχειρήσεων κατά των ναρκωτικών.


Η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες των εγχώριων και διεθνών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αστυνομία εμπλέκεται σε χιλιάδες ύποπτους θανάτους. Ο Ντουτέρτε επιτέθηκε κατά της ΕΕ επειδή πιστεύει τις καταγγελίες μκο που χρεώνουν σε εκείνον τους θανάτους αυτούς. "Ακόμη και αν είναι απλώς από επιληψία το χρεώνουν σε μένα", είπε προς το κοινό που γελούσε.


Ο ίδιος καυχήθηκε για τις φιλικές του σχέσεις με την Κίνα, η οποία πριν αναλάβει εκείνος την εξουσία είχε εμπλακεί σε μια εδαφική διαμάχη με τις Φιλιππίνες, ενώ αναφορικά με τη Ρωσία είπε ότι σκοπεύει να την κάνει εμπορική πύλη για την Ανατολική Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM
Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στο Ιράν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ και τις διεθνείς διπλωματικές κινήσεις
LIFO NEWSROOM