Γερμανία: Το SPD πλησιάζει τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ σε νέα δημοσκόπηση

Γερμανία: Το SPD πλησιάζει τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ σε νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
1

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στη Γερμανία μείωσαν και άλλο τη διαφορά τους από τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, λιγότερο από έξι μήνες πριν τις εκλογές στη χώρα.


Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern και τον τηλεοπτικό σταθμό RTL έδειξε ότι η υποστήριξη στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και του αδελφού κόμματός της στη Βαυαρία, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), παρέμεινε σταθερή στο 34%, ενώ το SPD κέρδισε μία μονάδα και έφτασε το 32%.


Το περιθώριο στατιστικού λάθους για το Forsa είναι 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που σημαίνει ότι τα δύο κόμματα δίνουν μάχη στήθος με στήθος.


Τόσο η Μέρκελ όσο και ο νέος ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς ελπίζουν να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με μικρότερα κόμματα, τερματίζοντας τον «μεγάλο συνασπισμό» μεταξύ των κομμάτων τους.


Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημείωσε πτώση δύο μονάδων στο 7%, το χαμηλότερο ποσοστό του από τον Νοέμβριο του 2015. Αντίθετα, το αριστερό Die Linke κέρδισε μία μονάδα, φτάνοντας το 8%, γεγονός που το αναγάγει σε τρίτη δύναμη. Οι Πράσινοι παρέμειναν σταθεροί στο 7% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) στο 6%.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Παντως, μεχρι στιγμης, το SPD φαινεται να πλησιαζει το CDU μονο στις δημοσκοπησεις, γιατι όταν γινονται πραγματικες εκλογες (βλεπε Saarland), η Μερκελ νικα κατά κρατος...