Ιταλία: Απεργία ψαράδων λόγω των δελφινιών

Ιταλία: Απεργία ψαράδων λόγω των δελφινιών Facebook Twitter
0

Σε επ’ αόριστον αναβολή της αλιευτικής δραστηριότητας αποφάσισαν να προχωρήσουν από τις 30 Μαρτίου οι ψαράδες στις Αιολίδες Νήσους, στο Τυρρηνικό Πέλαγος, δυτικά της Σικελίας, εξαιτίας των δελφινιών.

Οι ψαράδες ζητούν μέτρα για την στήριξή τους, καθώς τα δελφίνια τρώνε την ψαριά τους. Ο Giuseppe Spinella, αντιπρόεδρος της κοινοπραξίας των αλιέων δήλωσε ότι πρέπει να δράσουν τώρα γιατί το επάγγελμα τους είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

Προγραμματίζεται και διαδήλωση στο δημαρχείο των νησιών μαζί με τις οικογένειες τους, αφού όπως λέει ο πρόεδρος της κοινοπραξίας Salvatore Rijtano, θα πρέπει να κηρυχθούν σε ανάγκη φυσικής καταστροφής. «Δεν έχουμε τίποτα με τα δελφίνια. Τονίζουμε μόνο ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και πρέπει να λυθεί», προσθέτει.

Η κρίση στο επάγγελμα είναι σοβαρή, αφού ο κύκλος της κοινοπραξίας των ψαράδων μειώθηκε κατά 75% λόγω των δελφινιών που πλησιάζουν τα σκάφη και επιτίθενται στα ψάρια που έχουν πιαστεί στα δίχτυα.

Πηγή: repubblica.it

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ