Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Γαλλία φτιάχνει αλεξίσφαιρο, γυάλινο τοίχο γύρω από τον Πύργο του Άιφελ λόγω τρομοκρατίας

Η Γαλλία φτιάχνει αλεξίσφαιρο, γυάλινο τοίχο γύρω από τον Πύργο του Άιφελ λόγω τρομοκρατίας Facebook Twitter
0

Το Συμβούλιο του Παρισιού ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση ανέγερσης ενός αλεξίσφαιρου, γυάλινου τοίχου γύρω από τον Πύργο του Άιφελ προκειμένου να διαχειριστεί την απειλή της τρομοκρατίας στην Γαλλία. Οι γαλλικές αρχές συμφώνησαν να κατασκευαστεί το τοίχος σε δύο από τις πλευρές και οι άλλες δύο, που εξυπηρετούν ως σημεία εισόδου και εξόδου, θα περιφραχτούν με μεταλλικά πλέγματα, για να συνάδουν με το προφίλ του μνημείου.

Αυτή τη στιγμή, γύρω από τον Πύργο του Άιφελ υπάρχουν μεταλλικά κιγκλιδώματα, που τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά πέρυσι με αφορμή τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του UEFA EURO 2016. Στη θέση τους θα μπει τώρα το νέο, ύψους 2.5 μέτρων, αλεξίσφαιρο τοίχος από γυαλί, του οποίου η κατασκευή υπολογίζεται πως θα κοστίσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. 

«Οι στόχοι είναι τρεις: Να βελτιωθεί η εικόνα, να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση και να ενισχυθεί η προστασία των επισκεπτών και των εργαζομένων», ανέφερε ο Jean-Francois Martins, τοπικός αξιωματούχος. «Το γυαλί θα λειτουργήσει σαν αισθητικό υποκατάστατο του μεταλλικού φράκτη, που ήταν χρήσιμος όσον αφορά σε ζητήματα ασφαλείας, ωστόσο χαλούσε τη θέα», συνεχίζει. 

Σε ανακοίνωσή του, το Δημαρχείο του Παρισιού, σχολίασε πως τα διαφανή, αλεξίσφαιρα πάνελ θα αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες φράκτες στην βόρεια και νότια πλευρά του μνημείου, το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο. Η συγκεκριμένη πρόταση εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο κόστους 300 εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του διάσημου μνημείου. 

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ