Ο Τραμπ συνεχάρη τη Μέρκελ για τη νίκη του κόμματός της στο κρατίδιο Ζάαρλαντ

Ο Τραμπ συνεχάρη τη Μέρκελ για τη νίκη του κόμματός της στο κρατίδιο Ζάαρλαντ Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τηλεφωνικά την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τη νίκη του κόμματός της στο Ζάαρλαντ, στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

«Ο πρόεδρος μίλησε με την καγκελάριο Μέρκελ και με τον πρωθυπουργό (της Ινδίας) Μόντι για να τους συγχαρεί για τις επιτυχίες των κομμάτων τους στις πρόσφατες εκλογές», ανέφερε ο Σον Σπάισερ, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η συνομιλία των δύο ηγετών έρχεται δέκα ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση των Τραμπ και Μέρκελ στον Λευκό Οίκο, σε ένα τετ-α-τετ που η ένταση ήταν εμφανής.

Η νίκη των συντηρητικών της Μέρκελ στο μικρό γερμανικό κρατίδιο ερμηνεύεται από πολλούς αναλυτές ως ένα πλήγμα στις φιλοδοξίες των σοσιαλδημοκρατών ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα η Μέρκελ χαιρέτισε τη νίκη της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Ζάαρλαντ κάνοντας λόγο για μια «όμορφη» και «ενθαρρυντική ημέρα», 24 ώρες αφότου το κόμμα της πέτυχε ένα «εξαίρετο» αποτέλεσμα, συγκεντρώνοντας το 40,7% των ψήφων, έναντι 29,6% των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ