Ισπανία: Η αλήθεια πίσω από το video με την «επίθεση ενός μουσουλμάνου πρόσφυγα σε ιατρικό κέντρο»

Ισπανία: Η αλήθεια πίσω από το video με την «επίθεση ενός μουσουλμάνου πρόσφυγα σε ιατρικό κέντρο» Facebook Twitter
0

Άλλη μία «ψεύτικη είδηση» από αυτές που υποδαυλίζουν το μίσος, αποκαλύφθηκε, αφού πρώτα έκανε το γύρο του διαδικτύου, έχοντας πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές, αυτή τη φορά στην Ισπανία.

Πρόκειται για ένα video που σύμφωνα με αυτόν που το ανέβασε, είναι η ιστορία ενός μουσουλμάνου ΄που χτυπά μια γυναίκα, η οποία φορά άσπρη ποδιά σε-υποτίθεται-ισπανικό κέντρο Υγείας.

Το βίντεο ανέβασε ο Juan Manuel González Sosa, στο λογαριασμό του στο Facebook στις 25 Μαρτίου, ισχυριζόμενος ότι «πρόκειται για εικόνες που δείχνουν «τις μουσουλμανικές ευχαριστίες για την υποδοχή τους στην Ευρώπη, σε ένα ισπανικό κέντρο υγείας».

«Η τηλεόραση (etv) δεν μεταδίδει τις εικόνες, για να μην επέλθει κοινωνική αφύπνιση», έγραψε από κάτω ο Sosa.

Αφού το video έγινε viral, αποκαλύφθηκε τελικά ότι μόνο ένα μέρος από αυτή την ιστορία ήταν αλήθεια: Η επίθεση σε κέντρο υγείας έγινε αλλά ο πρωταγωνιστής ήταν ένας Ρώσος μεθυσμένος και το περιστατικό έλαβε χώρα στη ρωσική πόλη Nóbgorod.

Την πραγματική ιστορία του video έχει δημοσιεύει ένας Ρώσος blogger, ο Ρουστέφ Ανταγκάμοφ. Όπως εξηγεί, ανεβάζοντας το video, ένας μεθυσμένος άντρας «χτυπά άνδρα της ασφάλειας και μια νοσοκόμα» προκαλώντας σε ένα από τα θύματά του διάσειση και κάταγμα κρανίου. Ως πηγή αναφέρεται το site «MedRussia», που ειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων υγείας στη Ρωσία. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ