Πλαστικές σφαίρες, συλλήψεις και τραυματισμοί στην Ισπανία

Πλαστικές σφαίρες, συλλήψεις και τραυματισμοί στην Ισπανία Facebook Twitter
0

26 τραυματισμοί και πλαστικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών ήταν το «δώρο» των αρχών, στις χθεσινές επεισοδιακές συγκεντρώσεις στην Ισπανία ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που ψήφισε η κυβέρνηση Ραχόι. Οι πορείες ξεκίνησαν ειρηνικά αλλά εξελίχθηκαν τη νύχτα σε ταραχές και συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Στη Μαδρίτη υπήρξαν 26 τραυματισμοί και 15 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και ενός πυροσβέστη. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών με σφαίρες από καουτσούκ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να τραυματιστούν.

 

Πλαστικές σφαίρες, συλλήψεις και τραυματισμοί στην Ισπανία Facebook Twitter

Η μεγαλύτερη διαδήλωση έγινε στη Μαδρίτη όπου κατά τις εκτιμήσεις συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι (οι διοργανωτές ανεβάζουν τον αριθμό στους 800 χιλιάδες ενώ η αστυνομία κατεβάζει τον αριθμό στους 25 χιλιάδες). «Η κυβέρνηση θέλει να κάνει τη χώρα ερείπια πρέπει, να την εμποδίσουμε» ήταν το κεντρικό σύνθημα.


Στους διαδηλωτές και ο διάσημος ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ ο οποίος ήταν σκληρός με τις αποφάσεις της κυβέρνησης: «Σκοτώνουν το μέλλον μιας γενιάς. Να πάνε να γαμηθούν!» είπε ο Μπαρδέμ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM