ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο - Η αστυνομία ανακοίνωσε το όνομα

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο - Η αστυνομία ανακοίνωσε το όνομα Facebook Twitter
2

Κατονομάστηκε από τη βρετανική αστυνομία ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στο Λονδίνο. Πρόκειται για τον Καλίντ Μασούντ, ο οποίος σκότωσε τρεις ανθρώπους κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από σφαίρες.

Ειδικότερα, ο 52χρονος άνδρας είχε γεννηθεί στο Κεντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, και διέμενε στην κεντρική Αγγλία, σύμφωνα με τις αρχές. Είχε βαρύ ποινικό μητρώο, αλλά καμία καταδίκη σχετική με τρομοκρατία.


«Ο Μασούντ δεν βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας στην παρούσα φάση και δεν υπήρχαν πληροφορίες από πριν σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Εντούτοις, ήταν γνωστός στην αστυνομία και είχε εκδοθεί σε βάρος του μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων κατά το παρελθόν για επιθέσεις, μεταξύ αυτών για τις κατηγορίες της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών, της κατοχής επιθετικών όπλων και της διατάραξης της δημοσίας τάξης». Δεν είχε καταδικαστεί για καμία κατηγορία που σχετίζεται με τρομοκρατία, τονίζεται.

Νωρίτερα, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση. Εκπρόσωπός τους φέρεται να δήλωσε πως «μαχητής του ΙΚ είναι υπεύθυνος για την αιματηρή επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο», που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι. Ανέφερε επίσης πως ο δράστης ακολούθησε κάλεσμα της οργάνωσης για επιθέσεις σε πολίτες και δυνάμεις ασφαλείας σε χώρες του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ.

Από τη χθεσινή επίθεση έχασαν τη ζωή τους ένας αστυνομικός της φρουράς του κοινοβουλίου, που μαχαιρώθηκε από τον δράστη, καθώς και ένας αμερικανός τουρίστας από την Γιούτα και μία 43χρονη βρετανίδα, καθηγήτρια ισπανικών. Οι τραυματίες είναι περίπου 40. 

Διεθνή
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια