Τι σχέση έχει ο Μπέπε Γκρίλο με την αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς στην Ιταλία;

Τι σχέση έχει ο Μπέπε Γκρίλο με την αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς στην Ιταλία; Facebook Twitter
0

Ένας Ιταλός αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών κατηγόρησε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Γκρίλο για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς στην Ιταλία.

Το Κίνημα- που μάλιστα προηγείται με αρκετή διαφορά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις,- έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα αντιεβολιασμών, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των εμβολών και των περιστατικών αυτισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, περισσότερα από 700 κρούσματα της εξαιρετικά μεταδοτικής ασθένειας έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής το 2017, σε σύγκριση με τα 220 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και 844 στο σύνολο του 2016.

Η αύξηση αυτή ακολουθεί μια πτώση του ποσοστού για δυο έτη. Το 2015  το κίνημα του Γκρίλο πρότεινε νόμο κατά των εμβολιασμών, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σύνδεση των εμβολίων με τη λευχαιμία, τη δηλητηρίαση, τις φλεγμονές, κ.α. ενώ κατηγορούν επίσης τους εμβολιασμούς ότι κληρονομούν γενετικές μεταλλάξεις, καρκίνο, αυτισμό και αλλεργίες».

Γράφοντας στο blog του το ίδιο έτος, ο ηγέτης του κόμματος, ανέφερε: «Τα εμβόλια έχουν παίξει ουσιαστικό ρόλο στην εξάλειψη τρομερών ασθενειών όπως η πολιομυελίτιδα, η διφθερίτιδα και η ηπατίτιδα. Ωστόσο, φέρνουν τον κίνδυνο που συνδέεται με παρενέργειες που είναι συνήθως προσωρινές και υπερνικούνται αλλά  σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι σοβαρές…»

Το ξέσπασμα της ιλαράς συγκεντρώνεται κυρίως στις πλούσιες περιοχές του Πιεμόντε, του Λάτσιο, της Τοσκάνης και στην Λομβαρδία. 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ