Ο Τσαβούσογλου επισκέπτεται την Ελβετία με φόντο εντάσεις

Ο Τσαβούσογλου επισκέπτεται την Ελβετία με φόντο εντάσεις Facebook Twitter
0

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στην Ελβετία για να συνομιλήσει με τον ελβετό ομόλογό του και να συναντηθεί με την τοπική τουρκική κοινότητα, ανακοίνωσε το υπουργείο του με φόντο τις εντάσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ευρώπη.

 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόκειται κατ' αρχάς να έχει συνομιλίες με τον ελβετό ομόλογό του, τον Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, για τις διμερείς σχέσεις καθώς και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

Πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τους αντιπροσώπους της τουρκικής κοινότητας στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Βέρνη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Η επίσκεψη αυτή πραγματοοιείται ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες εντάθηκαν πολύ τις τελευταίες εβδομάδες μετά την απαγόρευση συγκεντρώσεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες πριν από το τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών.

 

Στην Ελβετία, μια συγκέντρωση του τύπου αυτού, που είχε προγραμματισθεί στη Ζυρίχη και στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει ο Τσαβούσογλου, ματαιώθηκε τον Μάρτιο μετά την άρνηση του ξενοδοχείου όπου επρόκειτο να διεξαχθεί.

 

Η ελβετική αστυνομία απαγόρευσε στις 10 Μαρτίου μια άλλη προεκλογική συγκέντρωση υπό την προεδρία ενός αξιωματούχου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP, επικαλούμενη κίνδυνο για την δημοσια τάξη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM