Σκωτία: Σήμερα αποφασίζει το Κοινοβούλιο για δημοψήφισμα

Σκωτία: Σήμερα αποφασίζει το Κοινοβούλιο για δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

Σήμερα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Σκωτίας, σχετικά με τη διεξαγωγή ή μη δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση του βασιλείου, μετά και την ανακοίνωση από την Τερέσα Μέι του χρονοδιαγράμματος του Brexit.

H Πρωθυπουργός Στέρτζον θέλει να διεξαχθεί το δημοψήφισμα το φθινόπωρο του 2018 ή την άνοιξη του 2019, την ώρα που το Λονδίνο προειδοποιεί ότι είναι κατά αυτής της διαδικασίας και θα την εμποδίσει μέχρι την έξοδο από την Ε.Ε..

Το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας (SNP) της έχει εξασφαλίσει ήδη εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας τη στήριξη των Πρασίνων, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει την θέση υπέρ του δημοψηφίσματος και να επικρατήσει τελικά.

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοψήφισμα που έιχε γίνει το 2014 η Σκωτία είχε απορρίψει την ανεξαρτητοποίηση ενώ δημοσκόπηση που έγινε μόλις την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι «ναι», ακόμη και σήμερα λέει το 46% των ψηφοφόρων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ