Η Αντζελίνα Τζολί ανανεώνει τη συνεργασία της με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Η Αντζελίνα Τζολί ανανεώνει τη συνεργασία της με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ Facebook Twitter
0

Η Αντζελίνα Τζολί ανανέωσε τη συνεργασία της ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην έδρα της Υπηρεσίας στη Γενεύη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού,  η διάσημη ηθοποιός τόνισε ότι θα είναι στο πλευρό του οργανισμού και των προσφύγων «για μια ζωή» και κάλεσε το προσωπικό να πολεμήσει πιο σκληρά και να προχωρήσουν μπροστά. «Είναι σα να επιστρέφω στο σπίτι. Ήρθα εδώ πριν από 16 χρόνια και δεν είχε ιδέα τι ήταν μπροστά μου. Είμαι βέβαιη ότι πολλοί από εσάς μερικές φορές αισθάνονται το ίδιο. "

Η Τζολί πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στη Γενεύη και στην έδρα της Ύπατης Αρμοστείας και μίλησε στα εκατοντάδες μέλη του προσωπικού.

Στα χρόνια της συνεργασίας της με την UNHCR, ο αριθμός των ανθρώπων που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους από πολέμους και διώξεις ανέβηκε στα 65 εκατομμύρια από 22 εκατομμύρια, δημιουργώντας νέες προκλήσεις για την Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ.

"Έχετε περισσότερους ανθρώπους να φροντίσετε, έχετε τόσα πολλά να κάνετε και η υποστήριξη προς εσάς είναι λιγότερη. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο σας είναι να έρχεστε μερικές φορές στη δουλειά…Μερικές φορές θα σκέφτεστε: κάνουμε αρκετά; Θα είμαστε ποτέ σε θέση να κάνουμε τόσα ώστε να ελέγξουμε την κατάσταση; …Ξέρετε, υπάρχει ένας λόγος που είμαι τόσο περήφανη που είμαι με την UNHCR, επειδή η δουλειά που κάνετε, στον κάθε τομέα, συμβάλει ώστε να σωθούν και να βελτιωθούν οι ζωές των ανθρώπων. Αυτό κάνει όλη τη διαφορά», είπε η Τζολί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ