Ρωσία: Στο εδώλιο ένας μπλόγκερ επειδή κυνηγούσε Pokemon μέσα σε εκκλησία

Ρωσία: Στο εδώλιο ένας μπλόγκερ επειδή κυνηγούσε Pokemon μέσα σε εκκλησία Facebook Twitter
1

Η δίκη ενός ρώσου μπλόγκερ, που διώκεται διότι κυνηγούσε Pokemon μέσα σε μια εκκλησία και γύρισε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, ξεκίνησε σήμερα στην πόλη Εκατερίνμπουργκ, στα Ουράλια.


Ο 22χρονος Ρουσλάν Σακαλόφσκι αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 7 έτη, καθώς κατηγορείται για υποκίνηση μίσους και εξύβριση των θρησκευτικών αισθημάτων των πιστών. Η υπόθεση παραπέμπει σε εκείνη του συγκροτήματος των Pussy Riot, που καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης δύο ετών για την «πανκ προσευχή» τους το 2012 εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα.


«Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω οποιονδήποτε», υποστήριξε ο νεαρός ενώπιον του δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη, εάν προσέβαλε κάποιον, όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια της δίκης που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Life News. Ο Σακαλόφσκι, δήλωσε αθώος, ενώ επισήμανε ότι ανήρτησε το βίντεο στο YouTube για να πυροδοτήσει την κριτική και τον διάλογο.

Ο 22χρονος βιντεοσκόπησε το κυνήγι των Pokemon στην εκκλησία το περασμένο καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια του «κυνηγιού» ακουγόταν μια μελωδία που παρέπεμπε σε μια προσευχή, διανθισμένη ωστόσο με ύβρεις. Κατόπιν βγήκε από τον ναό και είπε ότι λυπάται που «δεν μπόρεσε να πιάσει το σπανιότερο Pokemon: τον Ιησού». Το βίντεο αναρτήθηκε την 11η Αυγούστου στο YouTube και είχε περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια προβολές.

Η ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας κατηγόρησε τον μπλόγκερ για βλασφημία για το βίντεο που κατέγραψε στον καθεδρικό ναό του Εκατερίνμπουργκ, ο οποίος χτίστηκε στο σημείο που εκτελέστηκε το 1918 ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος Β΄ και η οικογένειά του.

«Δεν ζήτησα από κανέναν να παρακολουθήσει τα βίντεό μου» δήλωσε ο ίδιος σε ένα διάλειμμα της δίκης του. Η ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τη Ρωσία να αφήσει ελεύθερο αμέσως τον μπλόγκερ, κρίνοντας πως πρόκειται για κρατούμενο συνείδησης.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM
Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας

Διεθνή / Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Η εξέλιξη των εισοδημάτων και του επιπέδου διαβίωσης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και ακόμη επτά χώρες - Πώς άλλαξε το οικονομικό status των Ελλήνων λόγω των τριών μνημονίων
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Oı νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ καλούν τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Oı νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ καλούν τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία

Σε βίντεο οι πρόσφατοι νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης στέλνουν το μήνυμά τους στους πολίτες της ΕΕ, ενόψει των Ευρωεκλογών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Καλά να του κάνει. Το Πόκεμον είναι προϊόν διαβόλου και η στυάση του δηλώνει καθαρά την αποδοχή του έξω από δω. Επίσης διαφαίνεται η μικρή του σχέση με το θείο μια που το Πόκεμον δεν είναι της μόδας και άρα έχει εκπέσει της θείας αποδοχής ακόμα και ως σύμβολο του σατανά. Άρα είναι out και συνεπώς δύο φορές εκτός της θείας πραγματικότητος.