Κυπριακό: Πιο ενεργό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών ζητά ο Ακιντζί

Κυπριακό: Πιο ενεργό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών ζητά ο Ακιντζί Facebook Twitter
0

Θα μπορούσε να είναι παραγωγικός ένας πιο ενεργός ρόλος των Ηνωμένων Εθνών, που δεν θα σήμαινε επιδιαιτησία, τόνισε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. 

Επίσης, δήλωσε ότι έχει διασαφηνιστεί εδώ και χρόνια από τα ΗΕ ότι η σχέση των δύο κοινοτήτων σε μια ομοσπονδιακή λύση δεν θα είναι στη βάση της μειοψηφίας - πλειοψηφίας, αλλά στη βάση της πολιτικής ισότητας. «Το είχα ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων. Εμείς δεν επιζητούμε προνόμια. Θέλουμε πολιτική ισότητα», πρόσθεσε.

Ο Ακιντζί σχολίασε με την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», τις δηλώσεις του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ότι εγκατέλειψε το τραπέζι των συνομιλιών, λόγω του δημοψηφίσματος στην Τουρκία ή με υπόδειξη της Τουρκίας.


Η τουρκοκυπριακή πλευρά, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί, θα επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών, εάν η ελληνοκυπριακή διευθετήσει το θέμα με την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα. Υπενθύμισε επίσης δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη ότι πρόκειται μια μη αποδεκτή απόφαση. «Αυτός είναι ο δρόμος της λογικής. Εύχομαι αυτό να γίνει σύντομα», πρόσθεσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM