ΗΠΑ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε την παραίτηση 46 ομοσπονδιακών εισαγγελέων που είχαν διοριστεί επί Ομπάμα

ΗΠΑ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε την παραίτηση 46 ομοσπονδιακών εισαγγελέων που είχαν διοριστεί επί Ομπάμα Facebook Twitter
0

Την παραίτηση 46 ομοσπονδιακών εισαγγελέων που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, «προκειμένου να διασφαλιστεί μια ομοιογενής μετάβαση», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε σε άρθρο της ότι μεταξύ των εισαγγελέων αυτών είναι και ο εισαγγελέας του Μανχάταν Πριτ Μπαράρα, ο οποίος αναμενόταν ότι θα διατηρήσει τη θέση του, καθώς είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν την ορκωμοσία του και τότε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του είχε ζητήσει να παραμείνει.

Το γραφείο του Μπαράρα χειρίζεται μερικές από τις πιο κρίσιμες υποθέσεις που περνούν από το ομοσπονδιακό δικαστικό σύστημα.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ορίζονται από τον Αμερικανό πρόεδρο και δεν είναι σπάνιο να αντικαθίστανται από την επόμενη κυβέρνηση.

Παρά ταύτα, έκπληξη προκάλεσε τόσο η ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ, όσο και ο αριθμός των εισαγγελέων που αφορά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM