Νοθεία και στις εκλογές των Δημοκρατικών καταγγέλλει ο Τραμπ

Νοθεία και στις εκλογές των Δημοκρατικών καταγγέλλει ο Τραμπ Facebook Twitter
0

Καταγγελία για νοθεία στις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών, έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω twitter.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως οι εκλογές ήταν στημένες και πως ο Κιθ Έλισον, ο υποψήφιος που στήριζε ο Μπέρνι Σάντερς, δεν είχε καμία ελπίδα να κερδίσει. Για τη νοθεία κατηγόρησε την αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, Χίλαρι Κλίντον.

«Η κούρσα για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν, φυσικά, εντελώς "στημένη". Ο άνθρωπος του Μπέρνι, όπως και ο ίδιος ο Μπέρνι, δεν είχε, ποτέ, καμία ελπίδα. Η Κλίντον απαιτούσε τον Πέρεζ», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τραμπ.

Λίγο νωρίτερα, η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στην εκλογή του Τομ Πέρεζ, ήταν ένα άλλο, ειρωνικό tweet: «Συγχαρητήρια στον Τομ Πέρεζ, που μόλις εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος. Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενος για εκείνον αλλά και για το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων».

Ο Πέρεζ, πρώην υπουργός Εργασίας απάντησε, διαβεβαιώνοντας τον Τραμπ ότι «δεν χρειάζεται να είναι πολύ ευτυχής» και ότι οι Δημοκρατικοί θα γίνουν ο χειρότερος εφιάλτης του.

Ο Πέρεζ επικράτησε του Έλισον με 235 έναντι 200 ψήφων, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας. Όπως έγραφε για τις εκλογές η Deutsche Welle, «ήταν μία μεγάλη εσωκομματική μάχη, που αναδεικνύει τον εντυπωσιακό πλουραλισμό του Δημοκρατικού Κόμματος: από τη μία πλευρά ο πρώην υπουργός Εργασίας Τομ Πέρεζ, με καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία, έμπιστος του Μπαράκ Ομπάμα, εκπρόσωπος του κομματικού κατεστημένου. Από την άλλη πλευρά ο αντιπρόεδρος Κιθ Έλισον, ο πρώτος μουσουλμάνος που είχε καταφέρει να εκλεγεί στο Κογκρέσο, έμπιστος του Μπέρνι Σάντερς, εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών. Τελικά επικράτησε ο Πέρεζ με ισχνή πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας στον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής ψηφοφορίας 235 ψήφους έναντι 200 του Έλισον».

Στις πρώτες δηλώσεις μετά τη νίκη, ο Τομ Πέρεζ καλεί σε γενική κινητοποίηση τα μέλη των Δημοκρατικών: «Πρέπει να ακούσουμε τον κόσμο. Να γυρίσουμε στις θεμελιώδεις αξίες μας, να πάμε μπροστά. Και πιστεύω ειλικρινά ότι αν ηγηθούμε με τις αξίες και με τις πράξεις μας, θα επιτύχουμε. Αυτό κάναμε πάντοτε στο Δημοκρατικό Κόμμα, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε». Κάλεσε επίσης τον Έλισον να αναλάβει την αντιπροεδρία του κόμματος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ