Γαλλία: Νίκη Μακρόν με 61% στον δεύτερο γύρο δείχνει νέα δημοσκόπηση

Γαλλία: Νίκη Μακρόν με 61% στον δεύτερο γύρο δείχνει νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
EPA/SEBASTIEN NOGIER
1

Νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, προβλέπει νέα δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα (Odoxa/Dentsu-Consulting poll). Συγκεκριμένα, δείχνει πως ο Μακρόν θα νικήσει με 61%, έναντι της Μαρίν Λεπέν η οποία θα συγκεντρώσει το 39%. 

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Μακρόν ενισχύθηκε πολιτικά, από τη συγκρότηση της συμμαχίας που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον κεντρώο πολιτικό Φρανσουά Μπαϊρού. Η εξέλιξη αυτή, βοήθησε τον Μακρόν ν' αυξήσει το ποσοστό του, έναντι του συντηρητικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Λεπέν θα προηγηθεί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 27% έναντι 25% του Μακρόν, ενώ στην τρίτη θέση θα βρίσκεται ο Φιγιόν με ποσοστό 19%. Όμως, ο Μακρόν θα νικήσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο.

Στο μεταξύ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να συναντηθεί με Μακρόν πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, όπως έκανε γνωστό την Παρασκευή εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Παράλληλα, μία πηγή στο περιβάλλον του πρώην υπουργού Οικονομίας, δήλωσε πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη 16η Μαρτίου. 

Μια συνάντηση με τη Μέρκελ, καγκελάριο της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, θεωρείται πως θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο την εικόνα του 39χρονου, ανεξάρτητου, κεντρώου υποψήφιου, Μακρόν, ο οποίος θεωρείται με βάση πολλές δημοσκοπήσεις ο επικρατέστερος νικητής των προεδρικών εκλογών. Η πηγή στο περιβάλλον του Μακρόν διευκρίνισε πως η συνάντηση αναμένεται να γίνει στο Βερολίνο.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ