Τι αναφέρει το πόρισμα της νεκροψίας για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ναμ

Τι αναφέρει το πόρισμα της νεκροψίας για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ναμ Facebook Twitter
0

Από παράλυση που προήλθε από έναν ισχυρό νευροτοξικό παράγοντα πέθανε ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας που έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας της Μαλαισίας, την ώρα που οι αρχές δήλωσαν ότι είναι το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ, είναι πλέον ασφαλές.

Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι η δολοφονία στις 13 Φεβρουαρίου του Κιμ Γιονγκ-Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ-Ουν, διαπράχθηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα VX, που κατατάσσεται στα όπλα μαζικής καταστροφής.

Το πόρισμα της νεκροψίας δείχνει ότι το 45χρονο θύμα υπέκυψε από «σοβαρότατη παράλυση» και πέθανε σε «πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο υπουργός Σ. Σουμπαμανιάμ.

Ο παράγοντας VX (επίσημη χημική ονομασία S-2 Diisoprophylaminoethyl methylphosphonothiolate) είναι μια πιο θανατηφόρα μορφή του αερίου σαρίν, άοσμη και εξαιρετικά τοξική. 

Μπορεί να παρασκευαστεί σε μορφή υγρού, κρέμας ή προωθούμενου αερίου. Εάν απορροφηθεί σε μεγάλες δόσεις, επιφέρει τον θάνατο σε 15 λεπτά, σύμφωνα με το Χημικό Βιολογικό Κέντρο Έντζγουντ του αμερικανικού στρατού, και θεωρείται το τοξικότερο γνωστό αέριο στον κόσμο.

Οι νευροτοξικοί παράγοντες προκαλούν υπερβολικό ερεθισμό των αδένων και των μυών, με αποτέλεσμα να τους κουράζουν.

Με τη δράση αυτή ο VX προσβάλλει τη λειτουργία της αναπνοής και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο μέσα σε μερικά λεπτά μετά την έκθεση σε αυτόν.

Μικρές δόσεις μπορούν να προκαλέσουν πόνο στα μάτια, θολή όραση, υπνηλία και εμετό. Η ουσία αυτή μπορεί πάντως να χρησιμοποιηθεί για να μολύνει το νερό, τρόφιμα ή και γεωργικά προϊόντα και μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό με την εισπνοή, την κατάποση, την επαφή με το δέρμα ή τα μάτια.

Σύμφωνα με τον Σουμπραμανιάμ, τα αίτια του θανάτου είναι πλέον «περισσότερο ή λιγότερο επιβεβαιωμένα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM