O Γιλντιρίμ καλεί τους Τούρκους να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης που θα κάνει πανίσχυρο τον Ερντογάν

O Γιλντιρίμ καλεί τους Τούρκους να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης που θα κάνει πανίσχυρο τον Ερντογάν Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κάλεσε σήμερα τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την αλλαγή στο σύνταγμα της χώρας, κατά το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, με στόχο την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γιλντιρίμ παρουσίασε τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις μέσω του δημοψηφίσματος ως μία ψήφο για τη σταθερότητα.

Χιλιάδες υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος κρατούσαν τουρκικές σημαίες και τραγουδούσαν τραγούδια που αντηχούσαν γύρω από ένα στάδιο στην Άγκυρα, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός τους χαιρετούσε με κόκκινα γαρύφαλλα τονίζοντας την υποστήριξή του, υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του Απριλίου.

«Υπάρχει μια φωνή που σταδιακά δυναμώνει στις πλατείες των πόλεων, για μια δυνατή Τουρκία, για μια διαρκή σταθερότητα, η απόφασή μας είναι...,» διέκοψε με νόημα ο Τούρκος πρωθυπουργός για να προκαλέσει όσους βρίσκονταν μέσα, αλλά κι έξω από το στάδιο, να φωνάξουν δυνατά «ΝΑΙ».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM