Συρία: 42 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στη Χομς

Συρία: 42 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στη Χομς Facebook Twitter
EPA/SANA (φωτογραφία αρχείου)
0

Επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον δύο εδρών των υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, προκάλεσαν τον θάνατο 42 ανθρώπων, ανάμεσά τους μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


«Υπήρχαν τουλάχιστον έξι δράστες στις επιθέσεις αυτές και ορισμένοι από αυτούς ανατινάχτηκαν έξω από τις έδρες των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας και Πληροφοριών του στρατού», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για εκρήξεις και πυροβολισμούς που ακούγονται στη Χομς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Ακόμη δεν είναι σαφές αν οι καμικάζι επέβαιναν σε παγιδευμένο αυτοκίνητο.

«Επιθέσεις αυτοκτονίας από τρομοκράτες έπληξαν δύο έδρες της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας μέσα στην πόλη της Χομς προκαλώντας μάρτυρες», μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

Πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας έχουν πλήξει την πόλη της Χομς τα τελευταία χρόνια και την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Πριν από ένα χρόνο, διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη είχε προκαλέσει τον θάνατο 64 ανθρώπων, κυρίως αμάχων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM