Η Μαλαισία ζητά τη βοήθεια της Ιντερπόλ για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Η Μαλαισία ζητά τη βοήθεια της Ιντερπόλ για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ Facebook Twitter
0

Η Μαλαισία έχει ζητήσει από την Ιντερπόλ να κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό των τεσσάρων υπόπτων για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας, Χαλίντ Αμπού Μπακάρ.


Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλής αδερφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, έχασε τη ζωή του στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, την προηγούμενη εβδομάδα. Τόσο Νοτιοκορεάτες, όσο και αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι πρόκειται για σχέδιο δολοφονίας το οποίο υλοποίησαν πράκτορες της Βόρειας Κορέας.


Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές στη Μαλαισία, έχουν επίσης αποστείλει επίσημο αίτημα στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη χώρα, προκειμένου ν' ανακρίνουν τον β' γραμματέα της πρεσβείας, αλλά και ένα στέλεχος των κρατικών αερογραμμών της Βόρειας Κορέας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες για την επίλυση του Κυπριακού από την συμμετοχή στην ΕΕ»

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ