Βίντεο καταγράφει δύο άντρες να χτυπούν μέχρι θανάτου ένα καγκουρό στην Αυστραλία

Βίντεο καταγράφει δύο άντρες να χτυπούν μέχρι θανάτου ένα καγκουρό στην Αυστραλία Facebook Twitter
1

Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο άντρες στην Αυστραλία αφού η αστυνομία ανακάλυψε ένα βίντεο που τους έδειχνε να σκοτώνουν ένα καγκουρό. Οι αρχές πραγματοποιούσαν έρευνα για κάποια άλλη, άσχετη υπόθεση, όταν τυχαία βρήκαν το βίντεο στο ίντερνετ, το οποίο χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2015. Σε αυτό φαίνεται καθαρά ο Vance Jarvis να χτυπά το ζώο μέχρι θανάτου χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό λοστό με την παρακίνηση του φίλου του, Craig House.

Σύμφωνα με το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, οι δύο άντρες αφού «στρίμωξαν» πρώτα το καγκουρό, που βρισκόταν σε ένα φράγμα στο Bunbury, άρχισαν να του πετούν πέτρες πρώτα από μακριά μέχρι που ο ένας μπήκε στο νερό και το πλησίασε. Έχοντας μαζί του και τον σκύλο του, στον οποίο έδινε εντολές να επιτεθεί στο καγκουρό, φαίνεται να κρατά τον λοστό και να προσπαθεί να προσεγγίσει το ζώο για να το χτυπήσει. Πάντα με την παρότρυνση του φίλου του που παρακολουθούσε από απόσταση, ο Jarvis τελικά σκοτώνει το καγκουρό, χτυπώντας το μέχρι θανάτου με τον λοστό. Στη συνέχεια φαίνεται να το σύρει νεκρό προς τη στεριά. 

Οι δύο άντρες οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου την Τρίτη προκειμένου να δικαστούν αλλά καθώς άλλαξαν και οι δύο την αρχική τους κατάθεση, δηλώνοντας τελικά ένοχοι για το συμβάν, οι ποινές τους επιβλήθηκαν άμεσα. Η εισαγγελία διαπίστωσε πως ο House ήταν ο υποκινητής της ενέργειας κι αυτός που επιτέθηκε πρώτος στο καγκουρό, παρακινώντας τον Jarvis να συμμετέχει. Έτσι ο πρώτος καταδικάστηκε σε 11 μήνες φυλάκιση και στον Jarvis επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 7.000 ευρώ. 

Ο House είπε στην απολογία του πως σκότωσε το καγκουρό για να το φάει γιατί τότε αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Πρόσθεσε δε, πως είχε λήξει η άδεια οπλοκατοχής του και δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει όπλο παράνομα γι' αυτό και επέλεξε να σκοτώσει το ζώο με τον λοστό. «Προσπάθησαν να σκοτώσω το καγκουρό με τον πιο ανθρώπινο τρόπο που μπορούσα», δήλωσε. Ωστόσο το υλικό από το βίντεο διαψεύδει κατηγορηματικά τα λεγόμενά του, καθώς ο τρόπος ήταν πλέον βίαιος, όπως έκρινε η εισαγγελία, εκφράζοντας παράλληλα τη γνώμη πως ο House φαίνεται να απολαμβάνει την πράξη του. Ο Jarvis από την πλευρά του υποστήριξε πως δεν είχε ιδέα πως κάποιο μαγνητοσκοπεί το περιστατικό και πως ο μόνος λόγος που συμμετείχε τελικά ήταν για να «βοηθήσει το ζώο να βγει από τη δυστυχία του». 

* Με πληροφορίες από abc.net

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Τελικά, ποιος βιντεοσκοπούσε την φάση και γιατί; Ο ίδιος το ανέβασε στο διαδίκτυο και γιατί;Φυσικά, η απάντηση στα παραπάνω "γιατί" δεν είναι για να καταγγείλει το συμβάν.