ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας φυλάσσεται η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας φυλάσσεται η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν έχουν ακόμη καθορίσει την αιτία θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Στο μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα στο νεκροτομείο όπου φυλάσσεται η σορός του, ενώ αναμένεται να γίνει η επίσημη ταυτοποίηση. 

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης της Μαλαισίας έχει δηλώσει ότι το θύμα ταυτοποιήθηκε ως ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, αν και ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως η σορός. «Τα αίτια του θανάτου και η ταυτοποίηση εξακολουθούν να εκκρεμούν», δήλωσε ο δρ Νουρ Χίσαμ Αμπντουλά γενικός διευθυντής υγείας του υπουργείου Υγείας της Μαλαισίας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος ζούσε στο Μακάο υπό την προστασία της Κίνας, δολοφονήθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ την προηγούμενη Δευτέρα. Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι πράκτορες από τη Βόρεια Κορέα τον δολοφόνησαν. 

Στο μεταξύ ακόμη σήμερα φρουροί βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ, όπου βρίσκεται η σορός του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Οι μαλαισιανές αρχές τονίζουν ότι δεν μπορούν να παραδώσουν το πτώμα στην Πιονγιάνγκ, αν δεν εμφανισθεί πρώτα κάποιος συγγενής του, προκειμένου να γίνει η επίσημη ταυτοποίηση μέσω της λήψης DNA.


Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, αναμενόταν να φτάσει στην Κουάλα Λουμπούρ ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο Κιμ Χαν Σολ, από το Μακάο.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ