Save the Children: Περίπου 350.000 παιδιά έχουν εγκλωβιστεί στη δυτική Μοσούλη

Save the Children: Περίπου 350.000 παιδιά έχουν εγκλωβιστεί στη δυτική Μοσούλη Facebook Twitter
0

Περίπου 350.000 παιδιά έχουν εγκλωβιστεί στη δυτική Μοσούλη, προειδοποίησε σήμερα η βρετανική μκο Save the Children, η οποία κάλεσε τις ιρακινές δυνάμεις και τους συμμάχους τους «να κάνουν τα πάντα για να τα προστατεύσουν».

 

«Ασφαλείς διάδρομοι απομάκρυνσης για τους αμάχους πρέπει να δημιουργηθούν το ταχύτερο δυνατό», επέμεινε ο Μαουρίτσιο Κριβαλέρο, ο διευθυντής της μκο στο Ιράκ.

 

Περίπου 350.000 παιδιά, ηλικίας κάτω των 18 ετών, «έχουν εγκλωβιστεί στη δυτική Μοσούλη και οι συνέπειες των βομβαρδισμών (...) σε αυτούς τους στενούς και πυκνοκατοικημένους δρόμους κινδυνεύουν να είναι οι πιο φονικές απ΄ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα σε αυτή τη σύγκρουση», ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

 

Οικογένειες με τις οποίες επικοινώνησε η μκο δήλωσαν πως «η διαφυγή δεν είναι επιλογή» λόγω των απειλών για συνοπτικές εκτελέσεις που εξακοντίζουν οι μαχητές του ΙΚ, των πυρών των ελεύθερων σκοπευτών και των ναρκών κατά προσωπικού.

 

«Τα παιδιά βρίσκονται ενώπιον μιας μακάβριας επιλογής στη δυτική Μοσούλη: πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στις βόμβες, στις μάχες και στην πείνα αν παραμείνουν και στις εκτελέσεις και στα πυρά ελεύθερων σκοπευτών αν προσπαθήσουν να διαφύγουν», πρόσθεσε ο Κριβαλέρο.

 

«Οι ιρακινές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, πρέπει να κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους» οι οποίες «αρχίζουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τρόφιμα, ανεπάρκεια νερού και φαρμάκων», πρόσθεσε.

 

Στο μεταξύ, πηγές ασφαλείας τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς ανέφεραν πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και τρεις ιρακινοί στρατιώτες, σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που έπληξαν σήμερα συνοικίες οι οποίες ανακαταλήφθηκαν πρόσφατα από το ΙΚ στην ανατολική Μουσούλη.

 

Η πρώτη επίθεση είχε στόχο στρατιωτικό σημείο ελέγχου και σκότωσε τρεις στρατιώτες και η δεύτερη συγκέντρωση αμάχων στην εμπορική συνοικία της πόλης γνωστή ως “My Fair Lady” σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

 

Περίπου δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στις δύο επιθέσεις που πραγματοποίησαν άνδρες οι οποίοι φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά, ανέφεραν οι πηγές, από την Αρμπίλ, πρωτεύουσα της περιοχής των Κούρδων που βρίσκεται ανατολικά της Μοσούλης.

 

Σύμφωνα με τις πηγές ασφαλείας, οι βομβιστές εισήλθαν στην ανατολική Μοσούλη από το δυτικό τμήμα της πόλης που εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

 

Υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις εκδίωξαν το ΙΚ από την ανατολική Μοσούλη κατά την πρώτη φάση μιας επίθεσης που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα. Η δεύτερη φάση της εκστρατείας, στη δυτική Μοσούλη, ξεκίνησε σήμερα.

Εστιατόριο στην περιοχή My Fair Lady με την ίδια επωνυμία αποτέλεσε στόχο επίθεσης αυτοκτονίας στις 10 Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ