Τουρκία: Είκοσι έξι άνθρωποι προσήχθησαν μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Τουρκία: Είκοσι έξι άνθρωποι προσήχθησαν μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου Facebook Twitter
0

Η τουρκική αστυνομία προσήγαγε 26 ανθρώπους ως υπόπτους για μια επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην πόλη Βιρανσεχίρ (νοτιοανατολικά), δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

 

Ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά πυροδοτήθηκε από απόσταση αργά χθες στον κήπο ενός οικιστικού συγκροτήματος όπου διαμένουν δικαστές και εισαγγελείς με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα 11χρονο αγόρι και ένας φρουρός ασφαλείας. Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν.

 

"Το όχημα-βόμβα πυροδοτήθηκε τη στιγμή που ένας φρουρός που το είδε να σταθμεύει ετοιμαζόταν να βγάλει το όπλο του, σκοτώνοντάς τον", δήλωσε ο Σοϊλού στους δημοσιογράφους στη Βιρανσεχίρ, προσθέτοντας πως η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε 14 γειτονικά κτίρια.

 

Έντεκα άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Σοϊλού, μεταξύ των οποίων και δύο που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

 

"Από χθες βράδυ, συνολικά 26 άνθρωποι προσήχθησαν και οι δυνάμεις ασφαλείας μας πραγματοποιούν την απαραίτητη εργασία", πρόσθεσε. Ανακοίνωση που εκδόθηκε προηγουμένως από το γραφείο του επαρχιακού κυβερνήτη ανέφερε πως ο ιδιοκτήτης του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση περιλαμβάνεται στους προσαχθέντες.

 

Εικόνες από το σημείο δείχνουν δεκάδες αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μέσα στο οικιστικό συγκρότημα να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, ενώ παράθυρα και μπαλκόνια κτιρίων έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Τουρκικές σημαίες ήταν υψωμένες στο πλάι των κτιρίων.

 

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Ο κυβερνήτης της Σανλιούρφα Γκιουνγκόρ Αζίμ Τούνα δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, πως την επίθεση πραγματοποίησαν μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

 

Το PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκίνησε ένοπλο αγώνα για την αυτονομία των Κούρδων το 1984. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση.

Μια εκεχειρία ανάμεσα στο PKK και στο κράτος κατέρρευσε τον Ιούλιο του 2015.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM