Απεργία την Πρωτομαγιά

Ισπανία: Κλινική καταδικάστηκε από το ανώτατο δικαστήριο επειδή εμφύτευσε λάθος σπέρμα σε γυναίκα

Ισπανία: Κλινική καταδικάστηκε από το ανώτατο δικαστήριο επειδή εμφύτευσε λάθος σπέρμα σε γυναίκα Facebook Twitter
0

Πρόστιμο 315 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε σε κλινική γονιμοποίησης στο Λας Πάλμας της Ισπανίας για εμφύτευση λάθος σπέρματος σε γυναίκα κατά τη διαδικασία υποβοηθούμενης γονιμοποίησης. Από την πλευρά της η κλινική αμφισβητεί την απόφαση του δικαστηρίου, επιμένοντας ότι η υψηλή ασφάλεια στη διαδικασία δεν επιτρέπει για γίνει κάτι τέτοιο, ενώ αφήνει αιχμές για την ειλικρίνεια της μητέρας.

Η ιστορία ξεκινά το 2007, όταν το ζευγάρι αποφάσισε να αποκτήσει παιδί. Καθώς ο άνδρας είχε υποστεί βασεκτομή χρόνια πριν, το ζευγάρι ακολούθησε τη διαδικασία της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης στη συγκεκριμένη κλινική. Μετά τη βιοψία που έγινε για την εξαγωγή σπέρματος από τους όρχεις του άνδρα, εξήχθησαν πέντε σπερματοζωάρια που εμφυτεύτηκαν στη γυναίκα και η χαρμόσυνη είδηση ήταν ότι η γυναίκα έμεινε έγκυος σε δίδυμα.

Κάνοντας όμως τη βιοψία, η κλινική είχε ενημερώσει τον άνδρα ότι ήταν απίθανο το σπέρμα του να γονιμοποιήσει ωάριο, καθώς η ποιότητα του σπέρματος ήταν "κακή", όπως απεφάνθη ειδικός. Παρόλα αυτά, η εμφύτευση οδήγησε σε 4 έμβρυα-είχε δηλαδή 80% επιτυχία.

Αυτό που ακολούθησε ήταν η συνεχής αμφισβήτηση του συζύγου για την πατρότητα, με τη σύζυγο να τον αντικρούει, λέγοντας ότι «ασχολείται με φαντάσματα και πνεύματα."

Όταν η σχέση έληξε τον Ιανουάριο του 2009, ο πατέρας κατέθεσε μήνυση. Στην ακροαματική διαδικασία ο άνθρωπος παρουσίασε τα αποτελέσματα των τεστ πατρότητας που είχε κάνει: δεν ήταν ο πατέρας. Έτσι περιέγραψε τη γυναίκα ως μοιχαλίδα.

Εκείνη κατηγόρησε την κλινική ότι εμφύτευσε το σπέρμα ανώνυμου δότη αντί του πρώην συζύγου. Η απόφαση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο που καταδίκασε την κλινική, επιβάλλοντας πρόστιμο 315 χιλ. ευρώ.

Ετσι υπάρχει τώρα η αντίδραση της κλινικής που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση λάθους, ρωτώντας αν "είναι απίθανο μια γυναίκα να μείνει έγκυος με φυσικό τρόπο σε έναν κύκλο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής;».

Πώς όμως βιώνουν τα παιδιά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί; «Ξέρω ότι δεν έχουν πατέρα και ότι έμεινα έγκυος μετά από μια κλινική σπερματέγχυση. Εννέα ετών, δεν είναι αρκετά μεγάλοι για να καταλάβουν τι συμβαίνει. Δεν τους λείπει ο πατέρας τους, επειδή δεν είχαν ποτέ δίπλα τους μια πατρική φιγούρα. Η ηθική βλάβη δεν είναι ότι τα παιδιά έχουν χάσει τον πατέρα τους, αλλά το δικαίωμα που πρέπει να έχουν, να μάθουν μέσω της κλινικής τον βιολογικό πατέρα τους", δηλώνει η μητέρα.

Με πληροφορίες από την El Pais

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ