Washington Post: O Μάικλ Φλιν είπε στο FBI ότι δεν είχε συζητήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Washington Post: O Μάικλ Φλιν είπε στο FBI ότι δεν είχε συζητήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας Facebook Twitter
0

Τριγμούς στην αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζουν να προκαλούν οι αποκαλύψεις πως στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας αλλά και συνεργάτες του Τραμπ είχαν επαφές με Ρώσους αξιωματούχους πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Στη δίνη αυτού του σκανδάλου βρίσκεται ο Μάικλ Φλιν, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ,ο οποίος αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του μετά τα δημοσιεύματα.

Όπως αποκαλύπτει τώρα η εφημερίδα «Washington Post», o 69χρονος πρώην στρατιωτικός σε κατάθεση που έδωσε σε πράκτορες του FBI τον περασμένο μήνα, αρνήθηκε ότι είχε συζητήσει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με το Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πρώην και εν ενεργεία Αμερικανούς αξιωματούχους, η συνάντηση του Φλιν με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες έγινε στις 24 Ιανουαρίου και είναι πιθανό να τον φέρει αντιμέτωπο με την απαγγελία κατηγοριών καθώς η αναφορά ψευδών στοιχείων στο FBI αποτελεί κακούργημα, ενώ οποιαδήποτε απόφαση για ενδεχόμενη ποινική δίωξη εναντίον του, ανήκει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν υποκλέψει το τηλεφώνημα του Φλιν με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Σεργκεί Κίσλιακ, μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο οι δύο άντρες συζητούσαν τις κυρώσεις, είχε αναφέρει σε προγενέστερο δημοσίευμά της η εφημερίδα.

Από την πλευρά του, το FBI δεν αναμένεται να κατηγορήσει τον Φλιν εκτός κι αν υπάρξουν νέα στοιχεία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN που επικαλείται στελέχη των αμερικανικών Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Ερευνών (FBI).

Washington Post: O Μάικλ Φλιν είπε ψέμματα στο FBI για τις τηλεφωνικές συνομιλίες με το Ρώσο πρεσβευτή
Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είναι πιθανό να κατηγορηθεί για αναφορά ψευδών στοιχείων  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM